Roland DG met primeurs op Sign2Com

Roland DG heeft verschillende primeurs in petto voor Sign2Com in Kortrijk (B). Het bedrijf zal er voor het eerst zijn gloednieuwe monoFab-toestellen tonen. Deze serie omvat Rolands eerste 3D-printer en een nieuw desktop-freestoestel. Daarenboven worden Roland DisplayStudio en het Roland Rental-programma voorgesteld op de Roland-stand in hal 4 (41.02). Op de standen van de talrijk aanwezige Roland-verdelers worden de hoogwaardige grootformaatprinters getoond. Daar kunnen bezoekers terecht voor een demonstratie.

monoFab-serie: eerste 3D-printer en nieuw freestoestel

Roland DG brengt met de monoFab-familie als enige ter wereld een reeks 3D-toestellen op de markt die zowel volgens de subtractieve als additieve techniek werken. Met de nieuwe SRM-20 worden voorwerpen gecreëerd door materiaal weg te nemen (subtractief) en met de ARM-10 door materiaal toe te voegen (additief). Dankzij de keuze uit deze twee werkwijzen kan Roland DG dus steeds de beste oplossing aanbieden voor de toepassing van de klant.

De ARM-10 is Rolands eerste 3D-printer ooit. Het is het ideale toestel om een prototype te maken om een design of een complexe vorm uit te testen. De printer is uitgerust met een UV-LED-lamp als projectiesysteem en gebruikt een vloeibare hars (Roland imageCure) om de vormen laag per laag op te bouwen. De hars wordt semitransparant als deze uithardt en nabewerking (wegwerken van steunbruggetjes en polijsten) is zeer eenvoudig.

De SRM-20 is het nieuwste freestoestel van Roland DG. Dit werd ontwikkeld op basis meer dan 25 jaar ervaring in de productie van 3D-toestellen. De sterktes van de SRM-20 zijn voornamelijk de uitstekende nauwkeurigheid en de gladde afwerking van de oppervlakken.

De SRM-20 freest allerhande materialen die veel gebruikt worden voor o.a. prototyping. Voorbeelden van compatibele materialen zijn acryl, ABS, hout en was. Het is het perfecte toestel om zeer nauwkeurige en perfect afgewerkte functionele prototypes te maken van relatief eenvoudige vormen. Ook de SRM-20 blinkt uit in stabiliteit en gebruiksgemak, waardoor het de perfecte investering is voor zowel professionals als hobbyisten.

Roland DisplayStudio

Roland Display Studio is een compleet en betaalbaar systeem voor digital signage. Het biedt alles wat een signmaker nodig heeft om digital signage te creëren, implementeren en managen voor zijn klanten. DisplayStudio is ideaal voor displays in winkels, op evenementen, in restaurants, in bedrijven en zo meer.

DisplayStudio bevat content management software, een digitale mediaspeler, montagesystemen en LCD-schermen. De software maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier presentaties te maken en ze te organiseren in een afspeellijst. Deze bevat ook een reeks professionele presentatievoorbeelden waar de gebruiker snel zijn eigen teksten, foto’s en logo’s in kan verwerken.

Roland Rental

Op Sign2Com wordt het “Roland Rental” programma gelanceerd. Via dit systeem is het mogelijk om een inkjetprinter te huren aan een vast maandelijks bedrag, wat financieel erg interessant is voor tal van bedrijven. Ook vergemakkelijkt het huurprogramma de instap voor mensen die willen starten met grootformaatprinten.

Roland Rental zal vanaf Sign2Com beschikbaar zijn bij deelnemende dealers in de BeNeLux.

 

Sign2Com vindt van 28 tot 30 september plaats in Kortrijk Xpo. De Roland-medewerkers ontvangen u graag op stand 41.02 voor een productpresentatie of een gezellig gesprek.