Roland DG ontvangt leden van Febelgra voor seminarie over nieuwe applicaties voor digitale druk

Oevel (België), 28 oktober 2008 - Vorige week vond in de gebouwen van Roland DG een seminarie over de nieuwe toepassingsmogelijkheden van digitale druk plaats. Roland DG organiseerde deze avond in samenwerking met de beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie, Febelgra. In het totaal namen een kleine 70 geïnteresseerden deel aan het seminarie dat aan diverse sprekers de mogelijkheid gaf hun visie op het thema uiteen te zetten.

Febelgra is de beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie die alle zelfstandige ondernemingen in de drukkerijsector, de prepress- en de afwerkingsbranche vertegenwoordigt. De vereniging nam Roland DG onder de arm voor de organisatie van een seminarie over digitale druk. De centrale vraag voor de avond was: Wat is de waarde van digitale druk binnen de traditionele markt van zeefdruk en offset? Sprekers uit diverse markten gaven een uiteenzetting over hun ervaringen en visie op dit thema.

Peter Waelkens, New Business Developer bij Roland DG Benelux, besprak in dit kader de nieuwe VersaArt RS en VersaUV LEC-300. De nadruk in zijn presentatie lag op de toepassingen van beide toestellen. Roland DG wilde aantonen dat het bedrijf een partner is die oplossingen kan bieden in het traditionele proces. Vooral de VersaUV LEC-300 prikkelde de nieuwsgierigheid van de aanwezigen. Vragen van het publiek hadden betrekking op de nieuwe applicaties en op de mogelijkheid om kleine oplages eindproducten te maken. Ook de flexomarkt toonde interesse.

Na het officiële gedeelte werden de gasten uitgenodigd voor een hapje en een drankje en was er de mogelijkheid na te praten.

Roland DG dankt alle aanwezigen voor de fijne en interessante avond.