Roland DG ontvangt Viscom Best of 2012 Award voor XR-640

Roland DG heeft een Viscom Best of 2012 Award gewonnen in de categorie Signmaking voor de XR-640 printer/snijplotter. Deze prijs werd uitgereikt tijdens Viscom in Frankfurt en is een erkenning voor de meest innovatieve exposanten.

De SolJET Pro 4 XR-640 werd pas in september gelanceerd en kreeg al een onderscheiding van de Viscom-organisatie. De jury motiveerde haar keuze als volgt: “Met dit toestel voor printen en snijden spreekt Roland DG professionele signmakers aan om hen te ondersteunen bij hun creatief werk. De XR-640 kan voor de meest diverse applicaties ingezet worden, bijvoorbeeld voor stickers, raamdecoraties, banners, posters, textiel, voertuig-wrapping of canvas. De jury loofde voornamelijk de mogelijkheid om acht verschillende kleuren - waaronder wit, metallic en zwart - te gebruiken in de machine. Het toestel onderscheidt zich door hoge kwaliteit en absolute precisie in de resultaten.”

Eli Keersmaekers, CEO van Roland DG Benelux, reageerde na de uitreiking: “De XR-640 is ons nieuw vlaggenschip en we verwachten er veel van. De jury erkent dat de XR-640 het ideale toestel is voor signmakers, dankzij zijn grote veelzijdigheid en uitstekende kwaliteit. We zijn dan ook fier dat we deze Award op ons palmares mogen schrijven.”

 

Roland SolJET Pro4 XR-640

De 64” (162.5cm) brede XR-640 combineert hogere printsnelheden met de befaamde geïntegreerde print- en snijtechnologie van Roland. De XR-640 is ook uitgerust met innovatieve nieuwe printkoppen, zeven of acht kleuren en de nieuwe ECO-SOL MAX2-inkten. Deze zijn beschikbaar in negen kleuren: cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK), licht cyaan (Lc), licht magenta (Lm), wit (Wh), metallic zilver (Mt) en de nieuwe kleur licht zwart (Lk).

De XR-640 is ontwikkeld voor de productie van grote volumes. Professionals uit de sign-markt kunnen met de XR-640 luxueuze effecten toevoegen en nieuwe, winstgevende toepassingen ontwikkelen.

 

BEST of 2012 Award en Viscom Frankfurt

Viscom is de grootste beurs voor de sign-markt in Europa. De beurs vindt afwisselend in Düsseldorf en Frankfurt plaats. Sinds haar oprichting in 1986 is Viscom uitgegroeid tot een toonaangevende beurs voor visuele communicatie.

De Viscom Awards erkennen de innovatieve verwezenlijkingen van de Viscom-exposanten. De awards worden uitgereikt in vijf categorieën: signmaking, grootformaatprinten (LFP), lichtreclame, textiel en software. De jury is samengesteld uit hoofdredacteuren van vakmagazines, vertegenwoordigers van vakorganisaties en leden van de beursorganisatie.

 

LEJ-640F vlakbedprinter

Op de stand van Roland DG op Viscom was naast de XR-640 ook een prototype van de LEJ-640F te zien. Dit toestel werd ook goed onthaald door de beursbezoekers. De LEJ-640F is een vlakbedprinter, die uitgerust is met de UV-LED-technologie. Het toestel print zowel op flexibele als op plaatmaterialen. De printbreedte gaat tot 162.5cm en de lengte tot 250cm. Platen tot 200kg en 15cm dik kunnen beprint worden. De LEJ-640F kan met zes kleuren uitgerust worden: CMYK, wit en transparant.