Roland DG op Labelexpo: Proeven, prototypes en kleine series printen

Tijdens Labelexpo Europe toont Roland DG toestellen waarmee op een snelle en eenvoudige manier proeven, prototypes en kleine reeksen labels geprint worden op de originele printsubstraten. In deze prints kunnen speciale effecten zoals reliëf, glans, wit en metallic verwerkt worden.

Labelexpo vindt van 24 tot 27 september plaats in Brussels Expo. Roland DG zal op zijn stand in hal 9 (stand F46) verschillende digitale printers voorstellen. Deze toestellen zijn geschikt voor proofing, prototyping, micro en short runs. Bij deze printers staan efficiëntie en de mogelijkheid om op de originele label- en verpakkingsmaterialen te kunnen printen centraal. Bovendien bieden ze een kostenefficiënt alternatief voor traditionele oplossingen.

 

UV-technologie

Roland DG toont verschillende UV-printers. Dankzij de UV-LED-technologie kunnen deze op alle gangbare labelmaterialen printen. De LED-lampen - die zorgen voor de droging van de inkt - produceren geen hitte, waardoor zonder enig probleem op hittegevoelige materialen kan geprint worden. De toestellen zijn beschikbaar in breedtes tot 163cm en gebruiken maximaal zes kleuren: CMYK, wit en transparant. Met deze transparante inkt worden matte, glanzende en reliëfeffecten gecreëerd. Voorbeelden van reliëf zijn brailleschrift en structuren.

Roland DG biedt naast de rol-naar-rolprinters ook UV-toestellen aan die rechtstreeks op voorwerpen printen. Zodoende kunnen prototypes en mock-ups direct van de nodige gegevens en logo's voorzien worden.

 

Eco-solventinkt

Roland DG toont verder haar populaire eco-solventprinters die gebruikt kunnen worden met witte en metallic inkt. Met deze metallic inkt worden honderden metallic tinten onder meer goud, zilver, brons en paarlemoer gesimuleerd. De prototypes geven bijgevolg een zeer goed beeld van de uiteindelijke etiketten waarin metallic kleuren verwerkt worden.

Deze printers zijn uitgerust met een snijmesje, waardoor de labels eerst geprint worden en de contouren daarna automatisch worden gesneden. Dit is een tijds-, kosten- en ruimtebesparend alternatief voor een aparte printer en snijtafel.

 

Flex Pack

Veel aandacht zal uitgaan naar Flex Pack. Dit is een specifieke proofing oplossing voor label- en verpakkingstoepassingen.

Buiten dit alles zal Roland DG nog enkele primeurs tonen op de beurs op stand F46 in hal 9.