Roland DG op PSI: Kwaliteitsvol printen op promotieartikelen en relatiegeschenken

Roland DG toont zijn VersaUV LEF-20 en LEJ-640F UV-printers op PSI, de belangrijkste Europese beurs voor de industrie van promotieproducten. Deze beurs vindt van 8 tot 10 januari plaats in Düsseldorf. Roland DG heeft stand B-40 in hal 12.
 

Zelfs kleine opdrachten zijn winstgevend met de LEF-20

De VersaUV LEF-20 is Roland DG’s nieuwste vlakbedprinter voor gadgets, relatiegeschenken en ander promomateriaal. Het toestel heeft een printoppervlak van 508 bij 330 mm en print haarscherpe tekst en beelden op bijvoorbeeld iPhone en tablet covers, pennen, USB-sticks en andere voorwerpen of platen tot 10 cm hoog.
 
De LEF-20 werkt met UV-inkt die uithardt onder invloed van een LED-lamp. Hier komt geen warmte aan te pas, zodat zonder enig probleem op hittegevoelige materialen en elektronica kan geprint worden. De printer is uitgerust met de vier standaardkleuren (cyaan, magenta, geel en zwart), witte en transparante inkt. De witte inkt geeft prachtige resultaten op donkere en doorschijnende ondergronden. De transparante inkt kan op zijn beurt gebruikt worden om prints een glanzende of matte afwerking te geven of doming-effecten te creëren. Dit door meerdere lagen van deze inkt boven elkaar te printen, waardoor een textuur ontstaat.
 
De VersaUV LEF-20 biedt kortom een snelle en goedkope oplossing om promotieartikelen te personaliseren. De grootte van de bestelling is daarbij niet van belang. Een beperkt aantal of slechts één voorwerp personaliseren houdt geen extra kosten in.
 

LEJ-640F is ideaal voor grotere opdrachten

De VersaUV LEJ-640F personaliseert grotere reeksen gadgets en promotieartikelen met prachtige prints. Het is de grootste vlakbedprinter uit het gamma van Roland DG en heeft een printoppervlak van 1,6 m bij maximaal 3,3 m. De machine print CMYK, witte en transparante inkt op zowel flexibele als harde substraten met een maximale dikte van 15 cm.