Roland DG organiseert wereldkampioenschap voor technici

Roland DG gaat op zoek naar de beste field technician ter wereld. Daarvoor worden 20 technici van over de hele wereld geselecteerd. Zij strijden om de titel tijdens een battle in Japan, de thuisbasis van Roland DG Corporation. De winnaar mag zich een jaar lang Roland Service Engineer of the World noemen.

Roland DG hecht veel waarde aan een goede en klantvriendelijke service. Field engineers die dagelijks in contact komen met klanten, hebben hier een groot aandeel in. Zij kennen hun problemen en vragen en dragen in grote mate bij aan de tevredenheid van deze klanten. Als erkenning voor de inzet van de field technici en van het belang van hun werk, organiseert Roland DG een wereldkampioenschap.

Alle dochterondernemingen van Roland DG Corp. selecteren de beste service engineers uit hun regio. Roland DG Benelux – verantwoordelijk voor de Benelux, DACH-regio, Tsjechië, Slowakije en Hongarije – selecteert twee technici aan de hand van de certificaattesten. Deze testen worden al voor de derde keer georganiseerd. Dealers die service willen verlenen, moeten slagen op deze testen om een erkenning te krijgen. Op deze manier wordt de kwaliteit van het servicekanaal verzekerd.

De technici die het best scoren op de certificaattesten mogen Roland DG Benelux vertegenwoordigen tijdens de battle, die later dit jaar plaatsvindt in het Roland-hoofdkwartier in Japan. Stijn Heylen, Service Coordinator bij Roland DG Benelux: “Nog tot eind april organiseren we certificaattesten op verschillende locaties in onze regio. In mei maken we de twee personen bekend die de hoogste scores behaalden. Zij mogen een week naar Japan en zullen daar strijden om de titel van beste service engineer ter wereld.”

De eerste certificaattesten zitten erop en Stijn Heylen is tevreden: “Er zijn al enkele heel sterke kandidaten gepasseerd. De testen zouden iets moeilijk zijn dan vorig jaar, maar ik merk dat de deelnemers hard hun best doen om een goede resultaat neer te zetten. Dat zien we graag, want we willen natuurlijk dat een van onze kandidaten wereldkampioen wordt.”