Roland DG organiseert wereldwijde wedstrijd voor zijn technici

Roland DG Corporation kondigt de tweede editie van zijn wereldwijde wedstrijd voor service engineers (SE's) aan. Eén technicus zal tot kampioen van de Global SE Awards gekroond worden op basis van een demonstratie van zijn kennis en vaardigheden. De finale van de wedstrijd vindt plaats in het hoofdkwartier van Roland DG in Japan in oktober 2015. De lokale wedstrijden starten in de lente van 2015.

Roland DG technici herstellen en onderhouden alle producten van de firma, zoals grootformaat inkjetprinters, snijplotters, graveermachines, freesmachines en 3D-printers. Het doel van de Global SE Awards is om de kwaliteit en uniformiteit van onderhouds- en herstellingsdiensten geleverd door het Roland DG servicepersoneel, naar het hoogste niveau te tillen.

Takaaki Koshita, Roland DG general manager van technical services, zei: “De wedstrijd dient om de vaardigheden en kennis te verbeteren van technici die in het veld werken door van elkaar te leren. Ook heeft de wedstrijd tot doel hun persoonlijke trots en motivatie te vergroten. We combineren deze doelstellingen met onze wens om de servicekwaliteit van de volledige Roland DG groep te verbeteren en onze klanten te helpen met de groei van hun zaak.”

Yannig Van de Wouwer uit België werd in 2013 tot wereldkampioen gekroond en zegt dat het hem heeft geholpen om nog meer vaardigheden en kennis te verwerven. “Ik heb de nodige kennis vergaard om de kwaliteit van mijn eigen werk te verbeteren,” aldus Van de Wouwer. “Mijn klanten verwachten nu een nog betere service dan voorheen. Elke dag doe ik mijn best om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen, die trots zijn om geholpen te worden door een wereldkampioen.”

Met de Belg Yannig Van de Wouwer op de eerste plaats en de Duitser Daniel Thätner op de derde, heeft Roland DG Centraal-Europa het zeer goed gedaan tijdens de wedstrijd van 2013. Stijn Heylen, de Service Coördinator die beide winnaars begeleidde, wil zeer graag opnieuw de top-3 bereiken met de technici uit zijn regio: “We zullen de technici van Centraal-Europa grondig trainen en testen. De beste twee worden geselecteerd op basis van praktijk- en theorietests. We doen uiteraard ons best om opnieuw een podiumplaats te veroveren.”

Over de Global SE Awards

De SE Awards werden voor het eerst georganiseerd in 2008 voor technici uit Japan. In 2013 werd de wedstrijd opengesteld voor alle service engineers ter wereld. Twintig toptechnici werden geselecteerd uit de hele wereld en kwamen samen in het hoofdkwartier van het bedrijf in Hamamatsu om te strijden voor de titel van wereldkampioen. Ze toonden hun vaardigheden en kennis via wedstrijden in probleemoplossingen en schriftelijke examens.

Alle gecertificeerde Roland DG technici komen in aanmerking voor deelname aan de Global SE Awards wedstrijd. Om ervoor te zorgen dat al zijn klanten wereldwijd dezelfde kwaliteitsvolle service en ondersteuning krijgen, biedt Roland DG een rigoureus training- en certificeringprogramma aan. Gecertificeerde technici krijgen een diepgaande training over de manier waarop Roland DG producten gemaakt worden en hoe het product geïnstalleerd, gerepareerd, geïnspecteerd en onderhouden moet worden. Ze krijgen praktijk- en schriftelijke examens om te bewijzen dat ze over de nodige kennis en vaardigheden beschikken.