Roland DG presenteert grotere en snellere UV-printer/snijplotter

Roland DG lanceert de VersaUV LEC-540. Deze printer/snijplotter is 137cm breed en produceert luxueuze, gepersonaliseerde prints met speciale effecten. De LEC-540 is gebaseerd op de VersaUV-technologie waarvoor Roland DG al verschillende onderscheidingen won. Het toestel print CMYK, wit en transparante inkt en snijdt zo goed als elk substraat met een maximale dikte van 1mm (*1).

De nieuwe LEC-540 is opvallend sneller dan de vorige VersaUV-modellen. Bovendien kunnen met het toestel nog meer applicaties gemaakt worden, gaande van verpakkingsprototypes, kleine series labels en controlepanelen tot interieurdecoratie en grootformaatprints. De LEC-540 biedt de mogelijkheid te printen, contouren te snijden, geperforeerd te snijden en te rillen. De LEC-540 print op heel veel verschillende materialen, ondermeer transparante folies, verschillende soorten papier etc. Nieuwe ingebouwde tafels aan de voor- en achterzijde van het toestel maken het mogelijk om op minder flexibele materialen te printen. Een voorbeeld van zulk materiaal is clay-coated newsback board (CCNB). De LEC-540 is ook uitgerust met een rilmes om verpakkingsprototypes te rillen en zodoende eenvoudig te plooien in de gewenste vorm. Ook is het mogelijk geperforeerd te snijden om overtollig materiaal te verwijderen.

De LEC-540 beschikt over een artistieke printmodus (1440 x1440 dpi) voor scherpe, gedetailleerde prints. In de standaard printmodus is de LEC-540 twee keer zo snel als de 76cm brede LEC-330, dit dankzij de nieuwe, grotere LED-lampen. De nieuwe lampen herpositioneren zich automatisch voor versnelde productie en de hoogste printkwaliteit in alle printmodi.

 

Eigenschappen van de LEC-540

 • Printen en snijden in één 137cm brede machine
 • Produceert op maat gemaakte prints voor verpakkingsprototypes, bedieningspanelen, kleine series labels, Braille, kunstposters met textuur, raamstickers, displays etc.
 • Gebruikt ECO-UV-inkt in CMYK, opaak wit en transparant 
 • Meerdere lagen transparante inkt creëren speciale matte of glanzende effecten. Via de Roland Texture Library in de software (VersaWorks®) zijn 72 patronen beschikbaar waaruit de gebruiker eenvoudig kan kiezen.
 • Mogelijkheid tot rillen en geperforeerd snijden
 • Nieuwe, grotere LED-lampen voor hogere productiviteit
 • Print op verschillende flexibele en minder flexibele media, waaronder synthetisch papier, polyester film, papier, vinyl, PET, leder, karton, polycarbonaat, clay-coated newsback board (CCNB) en andere plaatmaterialen (uitgezonderd metaal) tot 1mm dikte (*1)
 • Artistieke printmodus (1440 x 1440 dpi) evenaart de printkwaliteit van offset en rotogravure voor prints die scherpe, gedetailleerde beelden en tekst vereisen
 • Wordt geleverd met krachtige, gebruiksvriendelijke Roland VersaWorks® RIP-software voor nauwkeurig spotkleurenmanagement
 • Opvolging van printjobs met Roland OnSupport 
 • Onderhoudsvriendelijk dankzij een automatisch circulatiesysteem voor witte inkt dat neerdaling van pigmenten voorkomt en continu printen verzekert
 • Verkrijgbaar in drie inktconfiguraties (*2):
  • CMYK+Wit+Gloss: Standaard inktconfiguratie voor de grootste variëteit aan toepassingen
  • CMYK+Wit+Wit: Opaak wit, ideaal voor printen op transparante folie 
  • CMYK+Gloss+Gloss: Perfect voor het creëren van texturen, Braille etc.
 • Energie-efficiënt: gecertificeerd door Roland Eco-label en Energy Star

 

Inclusief Roland VersaWorks® RIP-software

De VersaUV wordt geleverd met de laatste versie van Roland DG's kleurenmanagement- en RIP-software, VersaWorks. VersaWorks beschikt over het Roland Color-systeem voor nauwkeurige matching van spotkleuren. Roland Color maakt het ook mogelijk kleurenkaarten te maken, die de communicatie met klanten vereenvoudigt. VersaWorks beschikt nog over een texturenbibliotheek. Gebruikers kunnen via hun kleurenbibliotheek in Illustrator® kiezen uit de 72 texturen en patronen die de texturenbibliotheek aanbiedt. Toch kunnen gebruikers ook hun eigen texturen maken en opnemen in een ontwerp. Verder geeft VersaWorks een schatting van het inktverbruik en de printtijd, zodat productiekosten en -tijd eenvoudig opgevolgd kunnen worden. De Roland@NET updateservice biedt gratis toegang tot updates van de software en van de profielen. VersaWorks ondersteunt Windows® 7, Vista® en 2000/XP.

 

Online productieassistent

De LEC-540 beschikt over de "Roland OnSupport". Het systeem zorgt ervoor dat gebruikers de activiteiten van hun toestel van op afstand in het oog kunnen houden. Het systeem verstuurt e-mails om de gebruiker te informeren over belangrijke productie-informatie. Het systeem informeert bijvoorbeeld wanneer een printjob klaar is of wanneer de inkt bijna op is. Dankzij Roland OnSupport hebben gebruikers de vrijheid om zich te concentreren op andere taken wanneer de printer aan het produceren is.


De VersaUV-serie

De LEC-540 is het laatste nieuwe model van de VersaUV-serie. Andere modellen zijn de LEC-330 (76cm breed) en de LEC-300 (ook 76cm breed). De LEC-300 werd in 2008 gelanceerd als de eerste UV-inkjetprinter/snijplotter ter wereld. Roland DG ontving hiervoor de prestigieuze DPI en EDP-onderscheidingen voor opmerkelijke innovatie.

 

*1 Het is aangeraden op elk type materiaal eerst een testprint te maken.
*2 De inktconfiguratie moet gekozen worden op het moment van de aankoop van het toestel.