Roland DG presenteert nieuw freestoestel voor tandheelkundigen op IDS

Roland DG neemt voor de eerste keer deel aan IDS, een internationale beurs voor de tandheelkundige sector. Daar stelt de firma een gloednieuw freestoestel voor dat speciaal ontwikkeld werd voor tandheelkundigen. Met deze gebruiksvriendelijke machine worden bruggen en kronen op een kostenefficiënte manier uitgefreesd. De DWX-50 beschikt over vijf assen en een automatische gereedschapswisselaar.

De DWX-50 is het tweede toestel dat door Roland DG ontwikkeld werd op basis van uitgebreid onderzoek binnen de tandheelkundige sector. De machine is kostenefficiënt, compact en gemakkelijk in gebruik. De DWX-50 is bovendien een open platform dat door verschillende tandheelkundige CAD/CAM-programma's ondersteund wordt.

Het toestel is uitgerust met een klemsysteem voor zowel disks als blokvormig materiaal. Het materiaal wordt automatisch geroteerd, zodat het langs alle zijden gefreesd kan worden.
De DWX-50 bewerkt de meest populaire materialen: zirkonium, PMMA, was en hars.

De nieuwe freesmachine beschikt over een automatische gereedschapswisselaar voor maximaal vijf verschillende freesgereedschappen. Dankzij dit systeem werkt het toestel volautomatisch vanaf het ruwe werk tot de afwerking.

De DWX-50 is gebruiksvriendelijk, compact, zuinig en heeft een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Roland DG presenteert het toestel op haar stand op IDS in hal 3.1 (stand M029).