Roland DG presenteert nieuwe producten tijdens Viscom

Twee nieuwe toestellen, een nieuwe inkt en een twintigtal nieuwe media, dat heeft Roland DG in petto voor Viscom in Düsseldorf. Op de beurs zal het bedrijf namelijk de SP-300i, de LEC-330 en nieuwe watergebaseerde inkt laten zien. Ook de nieuwe materialen krijgen uitgebreide aandacht. Bezoekers kunnen deze producten en nog veel meer komen uittesten op de Roland-stand in hal 8B (G30).

Roland DG is marktleider op het vlak van machines die zowel een grootformaatprinter als een snijplotter omvatten. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 75.000 van deze geïntegreerde printers/snijplotters verkocht. Dit succes kan toegewezen worden aan de efficiëntie, de veelzijdigheid en de betrouwbaarheid van de machines. Tijdens Viscom in Düsseldorf stelt Roland DG twee nieuwe printers/snijplotters voor.

 

Voorstelling SP-300i en LEC-330

Roland DG stelt de VersaCAMM SP-300i voor tijdens Viscom. De SP-300i is de tweede generatie van SP-toestellen. De SPi is nu uitgerust met de Roland Intelligent Pass Control-technologie voor een betere printkwaliteit bij hoge printsnelheden. Het toestel is standaard uitgerust met vier kleuren en Eco-Sol MAX-inkt. Het is de perfecte machine voor kleinere sign-bedrijven of signmakers die zich richten op een nichemarkt. De SPi kan ook perfect dienen voor reclame- en ontwerpbureaus, bedrijven, scholen en winkelketens die hun eigen promotiemateriaal willen printen.

Daarnaast lanceert Roland DG de VersaUV LEC-330. Dit is een LED UV-printer/snijplotter die uitgerust is met zes kleuren (CMYK, opaak wit en transparant). De printer kan allerlei speciale effecten creëren, zoals reliëf en doming. In vergelijking met de LEC-300 heeft het toestel een lager inktverbruik en bereikt het hogere printsnelheden. Dit toestel leent zich vooral voor de productie van labels. Ook voor singmakers die net iets meer willen - bijvoorbeeld stickers met een reliëf of een glossy of matte vernis - is de LEC-330 het ideale toestel.

 

Nieuwe inkt en media

Tijdens Viscom stelt Roland DG ook haar nieuwe watergebaseerde inkt voor. Deze FPG2-inkt heeft een grotere kleurruimte dan voorheen. De inkt is beschikbaar in vier kleuren (CMYK) en is vooral geschikt voor indoor en art prints. Ook zeefdrukfilms printen gaat perfect met deze inkt. De inkt kan gebruikt worden in combinatie met de VersaArt en VersaCAMM-toestellen.

Verder heeft Roland DG haar media-aanbod drastisch uitgebreid met een twintigtal nieuwe materialen. Bezoekers kunnen de verschillende materialen komen uittesten op de Roland-stand.

Naast al deze nieuwe producten, zullen de gekende Roland-toestellen worden gedemonstreerd op de stand. Er zal niet enkel aandacht zijn voor de printers. Ook de graveermachines (EGX-reeks) en snijplotters (CAMM-1-reeks)zullen gedemonstreerd worden.

 

Roland Care en MAX Warranty

Tot slot zal het Roland Care-programma een belangrijke plaats innemen op de stand. Dit omvat onder andere de service- en onderhoudscontracten, de trainingen van de Roland DG Academy en de Creative Centers. In dit kader zal Roland DG haar MAX Warranty belichten. MAX Warranty biedt twee jaar garantie op Roland-machines die exclusief met Eco-Sol MAX-inkten werken. Deze inkten bewijzen al jarenlang hun betrouwbaarheid. De combinatie van een Roland-printer of geïntegreerde printer/snijplotter met de Eco-Sol MAX-inkten resulteert dan ook in een optimaal gebruik van de machine.