Roland DG sponsort het derde seizoen van TEN Collection van Fotolia

Roland DG Corporation maakte vandaag bekend het derde seizoen van de TEN Collection van Fotolia te sponsoren als internationale partner. De wedstrijd begon in maart 2014 en loopt nog tot december 2014.

Fotolia, een toonaangevende leverancier van royaltyvrije foto's, vectoren, illustraties en HD videobeelden, begon in 2011 met de TEN Collection om digitale kunst op internationaal niveau te promoten. Door de technieken en de creatieve geheimen van tien van de beste professionele designers en fotografen ter wereld te delen, biedt Fotolia aan iedereen die digitale kunst beter wil leren kennen, de mogelijkheid om de PSD-bestanden van die artiesten gratis te downloaden van de website www.tenbyfotolia.com. Het eerste en tweede seizoen kenden een groot succes. Zo werden er meer dan 300.000 bestanden gedownload tijdens de eerste 24 uur en werden er 1 miljoen bezoekers geregistreerd. In dit derde seizoen organiseert Fotolia een internationale wedstrijd waarin zowel professionele als amateurfotografen en designers de TEN-artiesten kunnen uitdagen door hun eigen werk voor te stellen op basis van de gedeelde kennis, vaardigheden en designconcepten.

Onder de slogan 'Transforming Your Imagination into Reality' ontwikkelt Roland DG al sinds 1981 geavanceerde grootformaat inktjetprinters, vinylsnijders en 3D-toestellen, waaronder frees- en graveermachines. Volgens Marta Fraile, Communication Manager van Roland Digital Group Iberia, S.L., heeft de ondersteuning van het Fotolia TEN Collection-project een bijzondere betekenis. "Wij willen professionele en amateurcreatievelingen en designers aanmoedigen om hun creativiteit te laten botvieren", aldus Marta. “De TEN Collection-wedstrijd biedt designers en fotografen de kans om niet alleen het creatieve werk van gerenommeerde kunstenaars te bestuderen, maar ook om hun eigen unieke creatieve kijk op de wereld te laten zien. Ook voor ons is het een boeiend schouwspel om te zien hoe de deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten. Hun foto's en hun designideeën kunnen in combinatie met onze digitale hulpmiddelen oneindige creatieve mogelijkheden scheppen."

In het kader van de sponsoring geeft Roland DG een VersaSTUDIO BN-20 printer/snijplotter weg als wedstrijdprijs. Met dit unieke desktopapparaat kan de winnaar posters, stickers en tectieltransfers printen en uitsnijden. Roland DG wil de bekroonde kunstwerken tentoonstellen in zijn Creative Centers in het hoofdkantoor in Japan en in verkoopvestigingen overal ter wereld.

Meer informatie over de Fotolia TEN Collection en de wedstrijd vindt u op www.tenbyfotolia.com.