Roland DG stelde zijn 'Inhouse prototyping' -concept voor tijdens Euromold

Roland DG’s nieuw concept ‘inhouse prototyping’ sloeg aan bij de bezoekers van Euromold in Frankfurt. Vooral de MDX-serie wekte de interesse van de aanwezigen.

Voor Euromold legde Roland DG de focus op ‘inhouse prototyping’. Dit houdt in dat ontwerpers in hun eigen bedrijf een prototype kunnen maken op basis van hun ontwerp. Ze moeten hun creaties niet langer afstaan aan een ander bedrijf, waardoor de vormgever de controle tijdens het hele procesverloop blijft behouden.

‘In-house prototyping’ werd gedemonstreerd aan de hand van de MDX-40R in combinatie met de 3D-laserscanner LPX-60. Zo kan bijvoorbeeld de LPX-60 gebruikt worden om een tandafdruk te scannen. De scandata kunnen op hun beurt als input dienen voor de MDX-40R. Vervolgens, kan deze freesmachine de tand perfect uitfrezen.

Ook de MDX-540 modelleermachine kon rekenen op de belangstelling van de beursbezoekers. De potentiële klanten waren erg onder de indruk van de functionaliteiten die de Roland-medewerkers samen met Mango Design demonstreerden. Mango Design is gekend voor zijn samenwerking met NOKIA.

Voor vele beursgangers bleken de voordelen van een freesmachine ten opzicht van een 3D-printer erg belangrijk. De lagere prijs en de grotere reeks bruikbare materialen zijn enkele eigenschappen die in het voordeel van een freesmachine pleiten.

Ook het nieuwe klemsysteem van de JWX-10 en het onlangs uitgebrachte graveertoestel EGX-350 werden gepresenteerd. De JWX-10 is een freesapparaat dat ingewikkelde ontwerpen van ringen uitfreest en de EGX-350 is een desktop graveerapparaat dat onlangs helemaal werd opgeknapt, zodat het nog handiger en meer gebruiksvriendelijk werkt.

Roland DG Corporation

Roland DG Corporation is een wereldleider in de productie van grootformaat inkjetprinters, geïntegreerde printers/snijplotters, frees- en graveermachines, snijplotters, 3D-scanners, een speciale machine voor het uitfrezen van wasmodellen voor de juwelenindustrie. Bovendien beschikt de firma over een gamma van software en andere componenten die professionele gebruikers een totaaloplossing bieden.

Roland DG's "Digital Value Engineering" (DVE) doet een beroep op de allernieuwste digitale technologie om de firma's zakelijke workflow-processen te verbeteren. Conform de DVE heeft Roland DG zijn conventionele productielijnen vervangen door een digitaal gecontroleerd systeem, Digital Yatai genaamd. Rolands Digital Yatai productietechnologie geeft instructies op het scherm en voorziet andere geautomatiseerde systemen die het mogelijk maken voor de individuele werknemer om Roland-inkjetprinters en andere producten zelfstandig te monteren door de uitsluiting van menselijke fouten.

Roland DG is ISO-9001:2000 en 14001 gecertificeerd. De firma streeft continu naar het behoud van een milieuvriendelijke omgeving en een garantie van de hoogste kwaliteitsnormen.

Roland DG Corporation (TSE symbol 6789)

First Section, Tokyo Stock Exchange
URL: www.rolanddg.com
Phone: +81 (0)53-484-1201
Fax: +81 (0)53-484-1216

Roland DG Benelux NV

Houtstraat 3
B-2260 Oevel (Westerlo)
Belgium
TEL: +32 (0) 14 57 59 11
FAX: +32 (0) 14 57 59 12
info@rolanddg.be
www.rolanddg.be

 

Roland DG Benelux NV Sales Office Germany

Otto-Brenner-Straße 6
D-47877 Willich
Deutschland
TEL: +49 (0) 2154 8877 95
FAX: +49 (0) 2154 8877 96
info@rolanddg.de
www.rolanddg.de