Roland DG stelt een nieuwe desktop-slijpmachine voor tandheelkundigen voor

dwx-4w1.jpg

Roland DG Corporation, een wereldwijd toonaangevende fabrikant van CNC-frees- en slijpmachines voor tandheelkundigen, maakte vandaag de ontwikkeling van een natslijpmachine voor dentale toepassingen bekend. De compacte, gebruikersvriendelijke DWX-4W wordt in Europa voor de eerste keer voorgesteld tijdens IDS in Keulen.

Roland DG heeft de DWX-4W-natslijpmachine speciaal ontwikkeld om aan de groeiende vraag naar lithiumdisilicaat-glaskeramiek als restauratiemateriaal te voldoen.  Dat materiaal vindt heel wat bijval bij tandheelkundige klinieken en patiënten dankzij zijn extreme hardheid en esthetische voordelen.

"Met de introductie van een natslijpmachine in desktopformaat vervolledigen we ons bestaande assortiment van traditionele droogfreesmachines, die in tandlaboratoria wereldwijd al een grote populariteit genieten", bevestigt Takuro Hosome, hoofd van de afdeling Medical van Roland DG Corporation.

Roland DG heeft een marktbehoefte geïdentificeerd, waaraan het bedrijf nu probeert te voldoen. Hosome stelt: "Op de huidige markt zijn we vertrouwd met machines die de functionaliteiten van droge en natte verwerking combineren. Met deze machines kunnen weliswaar verschillende tandheelkundige materialen verwerkt worden, maar bij de wisseling tussen het natslijpen en het droogfrezen is een aanpassing nodig. Freesresten moeten worden verwijderd, de machine van binnen gereinigd en gedroogd. Bovendien betekent de combinatie van twee afzonderlijke functies in een machine dat beide functies tot op zekere hoogte beperkt zijn."

"De multifunctionele oplossing van Roland DG", gaat Hosome verder, "combineert droogfrezen en natslijpen, met het grote voordeel dat tegelijk een droge en een natte verwerking van verschillende materialen mogelijk is met twee machines. Dus geen tijdverlies meer door de aanpassing en de reiniging ervan. Elke machine is voor haar specifieke functie ontwikkeld en garandeert daardoor niet alleen een optimale werking, maar ze is ook efficiënter in vergelijking met een machine met een dubbele functie. Zo wordt alles sneller en doeltreffender geproduceerd. Bovendien bieden de afzonderlijke eenheden de mogelijkheid om bij een toenemende productiebehoefte een extra module te installeren. Als de verhouding bij de verwerking van zirkoniumoxide- en glaskeramiek bijvoorbeeld 3:1 is, dan zou een optimale configuratie bestaan uit een combinatie van een Roland DWX-50 5-assige freesmachine en een DWX-4W, of drie 4-assige DWX-4 droogfreesmachines en een DWX-4W. De idee van een modulair systeem kan bijgevolg individueel en continu aan de desbetreffende productie- en vraagverhoudingen worden aangepast.“

DWX-4W tijdens IDS in Keulen

De DWX-4W wordt voor de eerste maal aan het Europese publiek voorgesteld tijdens IDS. De beurs vindt van 10 tot 14 maart in Keulen plaats. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd voor een demonstratie op de Roland DG-beursstand in hal 3.1 (stand L030 M039). 

Beurzen en exposities waarop de DWX-4W zal worden gedemonstreerd

- LMT LAB DAY Chicago 2015
27 - 28 februari 2015
Hyatt Regency Chicago, Chicago, USA

- IDS 2015
10 - 14 maart 2015
Koelnmesse, Keulen, Duitsland
Beursstand: hal 3.1 stand L030 M039

- 36e Australian Dental Congress
26 - 28 maart 2015
Brisbane Convention and Exhibition Centre, Brisbane, Australië

- 20e Dental South China International Expo 2015
5 - 8 april 2015
China Import & Export Fair Pazhou Complex, Guangzhou, China

- LMT LAB DAY West 2015
2 mei 2015
Hyatt Regency Orange County, Garden Grove, USA

- 58e Kongress Amici di Brugg 2015
21 - 23 mei 2015
Rimini Fiera, Rimini, Italië