Roland DG stelt nieuwe desktop LED-UV-inkjetprinter voor

Roland DG stelt de VersaUV LEF-12 voor. Dit is een LED-UV inkjetprinter in desktop-formaat. De printer beschikt over een vlakke tafel van 335 mm bij 310 mm, waarop voorwerpen met een hoogte tot 100 mm geplaatst kunnen worden. Het toestel print op allerhande objecten, ondermeer kantoorbenodigdheden, elektronische gadgets, promotieartikelen en veel meer.

De LEF-12 is een vlakbed LED-UV-printer die namen, logo's, foto's en andere designs print op voorwerpen. Zo worden alledaagse objecten omgevormd in gepersonaliseerde en populaire gadgets. In tegenstelling tot andere printtechnieken voor objecten, zoals zeefdruk en tampondruk, vraagt de LEF-12 geen drukvoorbereiding (zoals platen maken) of afwerking. De LEF-12 is het ideale toestel voor het printen van kleine reeksen en unieke stuks. Voorbeelden zijn originele cadeaus, gepersonaliseerde modellen en prototypes van elektronische apparaten, zoals covers van mobiele telefoons. Dit alles aan een aantrekkelijke printkost.

De LEF-12 gebruikt CMYK, witte en transparante inkt voor luxueuze, gepersonaliseerde prints. De printkwaliteit is ongeëvenaard. Het toestel creëert speciale effecten zoals gradaties in wit, een matte of glanzende afwerking en teksturen - bijvoorbeeld krokodillenhuid, nepleer of brailleschrift.

Bovendien ondersteunt de LEF-12 twee printmodi. The standaard printmodus is ideaal voor het printen van fijne details. De "distance" modus is geschikt voor printen op objecten met een oneffen oppervlak.* De innovatieve LED-lamp zorgt voor directe droging van de UV-inkt en maakt het mogelijk om rechtstreeks te printen op uiteenlopende materialen, waaronder kunststof, hout, leder, papier en folie.


Toepassingen

(Van links naar rechts: een unieke houder voor naamkaartjes en zakboekjes, originele covers voor smartphones, gepersonaliseerde hoofdtelefoons)

 

Eigenschappen

 • LED-UV inkjetprinter in desktop-formaat
 • Tafel met printbereik van 335 mm bij 310 mm voor direct printen op voorwerpen tot 100 mm hoog
 • Gebruikt Eco-UV-inkt in CMYK, opaak wit en transparant voor zeer hoge printkwaliteit
  • De transparante inkt creëert zowel glanzende als matte effecten
  • Het opaak wit is ideaal voor scherpe teksten en beelden op gekleurde en transparante media
 • Twee printmodi. De standaard printmodus is de beste keuze voor het printen van kleine details. De "distance" modus is geschikt voor het printen op objecten met een oneffen oppervlak (de oppervlakteverschillen mogen maximaal 2 mm zijn).
 • Inclusief een veiligheidscover om de operator te beschermen tegen UV-licht en een scherm om te voorkomen dat stof op het materiaal valt tijdens het printen
 • Krachtige, gebruiksvriendelijke Roland VersaWorks® RIP-software voor nauwkeurig kleurenmanagement
 • LED-lamp voor droging van de inkt
  • Vraagt geen opwarming of afkoeling tussen opdrachten
  • Heeft een levensduur van ongeveer 10.000 uren
 • Eenvoudige opstartprocedure en onderhoud
  • Automatisch circulatiesysteem voor witte inkt voorkomt neerdaling van pigmenten 
  • Roland OnSupport maakt het mogelijk om de werking online op te volgen van op afstand

 

Inclusief professionele kleurenmanagement RIP-software

De VersaUV-inkjetprinters worden geleverd met de laatste versie van VersaWorks. Dit is de kleurenmanagement RIP-software van Roland DG. VersaWorks beschikt over het Roland Color-systeem voor nauwkeurige matching van spotkleuren. Roland Color maakt het ook mogelijk kleurenkaarten te maken, die de communicatie met klanten vereenvoudigen. VersaWorks beschikt nog over een texturenbibliotheek. Gebruikers kunnen via hun kleurenbibliotheek in Illustrator® kiezen uit de 72 texturen en patronen die de texturenbibliotheek aanbiedt. Toch kunnen gebruikers ook hun eigen texturen maken en opnemen in een ontwerp. Verder geeft VersaWorks een schatting van het inktverbruik en de printtijd, zodat productiekosten en -tijd eenvoudig opgevolgd kunnen worden. De Roland@NET updateservice biedt gratis toegang tot updates van de software en van de profielen. VersaWorks ondersteunt Windows® 7, Vista® en 2000/XP.

* Oneffenheden in het oppervlak mogen maximaal 2 mm zijn.