Roland DG stelt zijn innovatieve en betrouwbare Large Format-technologieën voor tijdens drupa 2008

Oevel (België), 14 maart 2008 - Roland DG zal tijdens drupa 2008 zijn portfolio van innovatieve en kwalitatief hoogstaande Large Format-printers en geïntegreerde printer/snijplotters voorstellen. Het bedrijf zal ook een fonkelnieuwe innovatieve printoplossing onthullen, die bijkomende marktsegmenten zal aanspreken. Roland DG zal op de beurs, die plaatsvindt in Düsseldorf van 29 mei tot 11 juni, te vinden zijn in hal 5, stand B37.

drupa geeft Roland DG de mogelijkheid om zijn toepassingen en oplossingen voor verschillende markten te demonstreren. Ook zal het bedrijf laten zien hoe de combinatie van hardware, software en inkten haar klanten een competitief voordeel geeft. Op een 111m² grote stand zal het bedrijf een geheel nieuwe technologie voorstellen, maar ook de alom gekende Roland-toestellen zullen te bekijken en uit te testen zijn. Zo zal de VersaCAMM-serie (VP-300 en VP-540) van geïntegreerde printers/snijplotters en de vernieuwde XC-540 (ook met witte inkt!) worden gedemonstreerd. Daarnaast zal Roland DG de XJ-640 en de AdvancedJet AJ-740-printers tonen. Met de toestellen kunnen signmakers mooie stickers, voertuiggraphics, banners, posters en billboards maken. Verder demonstreert Roland DG oplossingen naar de poofing-, label- en fine art-markten.

Roland DG produceert zowel hard- en software, als inkt. De combinatie van deze drie componenten stelt klanten in staat uitzonderlijke resultaten te verkrijgen. Roland Intelligent Pass Control is hier een illustratie van. Het is een combinatie van Roland VersaWorks RIP-software en printerfirmware die de kwaliteit van de prints drastisch opdrijft, door voor vloeiende overgangen en effen volvlakken te zorgen.

Tijdens de beurs zullen technische en productspecialisten toelichting geven bij de serviceprogramma’s. Zo biedt het bedrijf trainingen aan in België, Duitsland en nog vele andere landen. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld runt Roland DG UK een groot trainingscenter voor de graveer- en Large Format-markt. De upgrade-campagne voor bestaande XC-540-gebruikers die in februari werd gelanceerd, is een ander voorbeeld van de ondersteuning die Roland DG aan zijn klanten geeft. De upgrade is volledig gratis en bestaat uit een update van de VersaWorks-software en de printerfirmware. Ook ontvangen de klanten die zich registreren op de Roland DG-website gratis de nieuwste mediaflenzen.

Nota:

Roland DG zal de volgende Large Format-toestellen presenteren tijdens drupa:

  • AdvancedJet AJ-740
  • SolJet Pro III XC-540
  • SolJet Pro III XC-540W
  • VersaCAMM VP-300
  • VersaCAMM VP-540
  • SolJet Pro III XJ-640