Roland DG toont digitale oplossingen voor tandtechnici op verschillende standen op IDS

Bezoekers van IDS zullen Roland DG’s open oplossingen voor digitaal frezen kunnen ontdekken op de beursstands van 15 partners en verdelers en op de eigen Roland-stand in hal 3.1 (standen L030 en M039). De aanwezigheid op de beurs is het gevolg van de toenemende vraag naar de gebruiksvriendelijke en betrouwbare systemen van Roland DG. Wereldwijd werden namelijk meer dan 2800* systemen verkocht.

Roland DG zal zijn betaalbare freestoestellen demonstreren. Deze zijn ideaal voor kleine en middelgrote tandheelkundige laboratoria die op zoek zijn naar een digitale oplossing om intern protheses te kunnen vervaardigen. De Roland-freestoestellen worden getoond in combinatie met scanners, sinterovens, software en een uitgebreid aanbod aan freesmaterialen om de veelzijdigheid en compatibiliteit van de freestoestellen te illustreren.

ids_preview_2.jpg

Het digitale debat

Roland DG nodigt klanten uit om deel te nemen aan het digitale debat in een reeks demonstratieruimtes waar bezoekers verschillende digitale freesoplossingen in actie kunnen zien. Een team van meertalige deskundigen staat klaar om vragen te beantwoorden enerzijds van nieuwkomers in de wereld van digitaal frezen die willen weten hoe ze eraan kunnen beginnen en anderzijds van ervaren gebruikers die hun digitale productie naar een hoger niveau willen tillen.

 "Overstappen op digitaal frezen levert heel wat voordelen op. Digitale processen en technologieën helpen om de workflow van tandheelkundige laboratoria te optimaliseren en bevorderen de samenwerking tussen de laboratoria en tandartsenpraktijken. De precieze, mooie resultaten zorgen voor meer tevreden patiënten, terwijl de laboratoria hun productiviteit zien toenemen dankzij snellere afhandelingstijden, een hoge mate van nauwkeurigheid en de mogelijkheid om werk te reproduceren. Je zou zelfs kunnen stellen dat digitale technologieën de doeltreffendheid en winstgevendheid van elk tandheelkundig lab verbeteren", zegt Dirk Sollmann, hoofd van de Medical Business Unit van Roland DG Central Europe.

Open systemen maken integratie mogelijk

Aangezien de freestoestellen open systemen zijn, kunnen ze worden gebruikt in combinatie met de meest gangbare scanners en CAD/CAM-software. Dirk Sollmann: "Heel wat laboratoria zijn op zoek naar freestoestellen die aansluiten op hun bestaande workflow. Aangezien onze freesmachines open systemen zijn, kunnen ze eenvoudig worden gecombineerd met allerlei scanners en software, zodat gebruikers de toestellen naadloos in hun bestaande workflow kunnen opnemen. We reiken echter ook oplossingen aan voor nieuwkomers in de digitale wereld. Daartoe slaan we de handen in elkaar met vooraanstaande producenten van scanners, sinterovens, CAD/CAM-software, gereedschappen en freesmaterialen zoals Smartoptics, Mihm & Vogt, Vita, 3M ESPE, Exocad, HyperDent en vele anderen.

Zo kunnen we onze klanten helpen om een volledige digitale workflow op te zetten die perfect is afgestemd op hun behoeften. Aangezien onze freestoestellen erg betaalbaar zijn, kunnen zelfs de kleinste laboratoria met beperkte middelen de overstap maken naar de digitale technologie."

Roland DG biedt gebruiksvriendelijke, compacte machines aan die gebruikt kunnen worden met een hele reeks materialen, zoals zirkonium, PMMA, hoogperformante polymeren, was, PEEK en hybridecomposieten. Zo kunnen tandheelkundige laboratoria, groot of klein, allerlei protheseonderdelen digitaal vervaardigen. Denk maar aan kronen, bruggen, frames, inlays, onlays en veneers.

ids_preview_1.jpg

Betaalbare freestoestellen met 4 of 5 assen

Op IDS zal Roland DG zijn freestoestellen met 4 en 5 assen tonen. Met de DWX-50 kunnen bewerkingen simultaan over vijf assen worden uitgevoerd. Het toestel is voorzien van een automatische gereedschapswisselaar en een waarschuwingssysteem voor defecten waardoor de gebruiker zelden hoeft in te grijpen. Dankzij de ingebouwde afzuiging en het geavanceerde stofopvangsysteem is dit toestel een van de beste zirkoniumfreesmachines op de markt. Daarnaast is het mogelijk tot vier toestellen aan te sluiten op één computer.

De DWX-4 is 's werelds meest compacte professionele tandfreestoestel. Het is in staat simultaan te frezen over vier assen. De ingebouwde automatische gereedschapswisselaar is voorzien van twee gereedschappen voor nauwkeurig frezen van begin tot einde, zonder dat de gebruiker daarbij aanwezig hoeft te zijn. De DWX-4 kan worden uitgebreid met een optionele automatische gereedschapswisselaar met vier posities, die het mogelijk maakt tot vier verschillende gereedschappen te gebruiken. Daarnaast kan de DWX-4 tot vier verschillende pin-typematerialen tegelijkertijd bewerken dankzij een optionele klem. Zo kunnen tijdens één productiecyclus voor wel vier verschillende patiënten protheses gemaakt worden, wat tijd, werk en geld bespaart. 

Over Roland DG

Roland DG Corporation is wereldleider in de productie van inkjetprinters, freestoestellen, graveermachines, snijplotters en 3D-printers. Roland DG heeft een voortrekkersrol gespeeld in de ontwikkeling van de gecombineerde print- en snijtechnologie en is vandaag de ansolute nummer één voor zulke combitoestellen, met meer dan 140.000 verkochte systemen** wereldwijd. De onderneming heeft onlangs de stap gezet naar de markt voor gezondheidszorg met freestoestellen die specifiek zijn ontworpen voor het vervaardigen van kwaliteitsvolle tandprotheses.

Onder de naam ‘Roland Easy Shape’ brengt Roland DG zijn gebruiksvriendelijke oplossingen voor tandheelkundige laboratoria en tandtechnici overal ter wereld op de markt.

 

*Het totale aantal DWX-toestellen dat op 25 januari 2015 door de onderneming was verscheept.
**Het totale aantal inkjettoestellen dat op 31 maart 2014 door de onderneming was verscheept.