Roland DG toont machines aan autowereld tijdens IAA

Roland DG heeft heel wat in petto voor garagisten, autofabrikanten en liefhebbers die IAA in Frankfurt am Main bezoeken. Tijdens dit autosalon toont het bedrijf namelijk machines waarmee zij ondermeer autostickers, car wraps en veiligheidsmarkeringen kunnen printen en uitsnijden. Verder zal het bedrijf een freesmachine demonstreren waarmee men prototypes en kleine series van onderdelen kan produceren. Ook wordt een metaalprinter getoond. Deze wordt gebruikt om logo's, teksten en foto's op sleutelhangers en plaatjes te "printen".

IAA biedt Roland DG een mooie gelegenheid om de autowereld te laten kennismaken met haar machines. Op haar stand in hal 4 (A31) toont het bedrijf een printer, twee toestellen die zowel kunnen printen als snijden, een freesmachine en een metaalprinter.

Met de printers en geïntegreerde printers/snijplotters van Roland DG worden hippe car wraps en voertuigbeletteringen geproduceerd. Deze stickers zijn ideaal voor promotiewagens, bedrijfsvoertuigen, raceauto's en meer. Car wraps worden ook vaak gebruikt om gewone auto's te "pimpen".

De freesmachines zijn dan weer geschikt om prototypes van wagens of onderdelen op schaal te maken. De machines frezen in kunststoffen en lichte metalen en gaan hierbij erg nauwkeurig tewerk. De freesmachines kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een 3D-laserscanner van Roland DG. Zo kunnen bijvoorbeeld niet langer verkrijgbare onderdelen van oude auto's ingescand worden. Op basis van de data die de scanner genereert, kan de freesmachine het onderdeel uitfrezen. Zodoende kunnen onderdelen gereproduceerd worden.

Verder worden de metaalprinters van Roland DG gedemonstreerd. Deze slaan een design, tekst of foto in een sleutelhanger. Zo kunnen garagisten hun eigen sleutelhangers maken. De toestellen zijn ook geschikt om serienummerplaatjes te maken.