Roland DG toont nieuw vlaggenschip op Viscom 2012

Dit jaar zal Viscom voor Roland DG in het teken staan van een compleet nieuw toestel dat op 12 september op de markt wordt gebracht. Door zijn veelzijdigheid en unieke eigenschappen wordt dit het nieuwe uithangbord van Roland DG. Efficiëntie en toegevoegde waarde zijn de sleutelwoorden. Daarenboven komt de firma met een nieuwe inkt. Genoeg redenen dus om naar stand F41 in hal 3.0 te komen.

Voor meer informatie over dit toestel en de inkt is het nog wachten tot de tweede week van september. De andere toestellen die Roland DG zal tonen op haar stand zijn al wel gekend. Zo krijgt de VersaArt RE-640 een belangrijke plaats op de stand. Deze printer is 64" (163cm) breed en gebruikt Eco-Sol MAX-inkten. De belangrijkste kenmerken van de machine zijn de hoge printsnelheid en uitzonderlijke printkwaliteit. Het toestel is aantrekkelijk geprijsd en heeft een uitstekende ROI.

Daarnaast zal Roland DG haar VersaCAMM VS-reeks laten zien. De toestellen kunnen zowel printen als snijden en kunnen met metallic en witte Eco-Sol MAX-inkt uitgerust worden. Deze toestellen worden gebruikt voor uiteenlopende applicaties bijvoorbeeld raamstickers, posters, etiketten en prototypes van verpakkingen. Ook de desktop printer/snijplotter BN-20 zal getoond worden. Deze kan met metallic of witte inkt gebruikt worden.

Verder kunnen de beursbezoekers twee UV-printers aan het werk zien: de LEJ-640 en de LEF-12. De toestellen werken via de UV LED-technologie. Daardoor is de inkt direct droog en kunnen de prints meteen verwerkt worden. De inkt is beschikbaar in de standaardkleuren plus wit en transparant. Als verschillende lagen transparante inkt boven elkaar worden geprint, wordt een reliëf of structuur gecreëerd. Bovendien kan de transparante inkt zowel een matte als glossy afwerking geven aan prints. De LEJ-640 is een 64"-brede UV-printer die zowel op plaatmateriaal als op rollen print. De LEF-12 UV-printer wordt gebruikt om designs te printen op voorwerpen met een maximale hoogte van 10cm. Dit is het ideale toestel om op prototypes en gadgets te printen.

De kracht van creatieve toepassingen

Roland DG hecht er veel belang aan creatieve toepassingen te tonen op haar stand: "Sinds enkele jaren tonen we op elke beurs een grote variëteit aan applicaties die gemaakt zijn met onze toestellen. Zo tonen we ondermeer prototypes van verpakkingen, gepersonaliseerd textiel en unieke gadgets. Ons doel is om de bezoekers van onze stand te inspireren door hen te tonen wat mogelijk is met onze toestellen. We willen hen ondersteunen in hun zoektocht naar nieuwe markten en opportuniteiten. Hetzelfde doel streven we na met onze Creative Centers. In Willich nabij Düsseldorf hebben we zo'n Center. Deze uitgebreide showroom is het hele jaar door toegankelijk voor dealers en andere geïnteresseerden. Het volstaat een afspraak te maken op het nummer +49 (0)2154 8877 95," aldus Timo Keersmaekers, Marketing Manager bij Roland DG Benelux.