Roland DG toont nieuwe SolJet Pro4 XF-640 op FESPA 2013

Roland DG zal de onlangs geïntroduceerde SolJet Pro4 XF-640 tentoonstellen tijdens FESPA 2013. De beurs vindt van 25 tot 29 juni plaats in het ExCeL-center in Londen. De nieuwe XF-640 is de snelste grootformaatprinter van het bedrijf tot nu toe. Hij combineert onder andere de nieuwste generatie dubbele printkoppen, een vernieuwd oprol- en pinch roller-systeem, plus een waaier aan andere hoogtechnologische snufjes voor een grotere printkwaliteit bij een maximale printsnelheid van 102 m²/uur.

De XF-640 werd ontworpen voor prachtige, duurzame binnen- en buitentoepassingen. Het is dan ook de ideale productiemachine voor uithangborden, banners, autoreclames, raamfolies, POP-displays, exhibitiegraphics, posters en veel meer. De nieuwste eco-solventinkt, Eco-Sol MAX2, van Roland biedt een groter kleurenbereik en snellere droogtijden, wat de productie een echte boost geeft. Bovendien wordt banding geëlimineerd door de gespiegelde opstelling van de kleuren CMYK in de printkoppen, wat zorgt voor consistente kleuren. Bezoekers van de beurs kunnen het tegen dit beest opnemen op de Roland-stand (P30S) en leuke prijzen winnen.

Naast de XF-640, toont Roland DG de SolJet Pro4 XR-640 op de stand. Deze 64-inch brede printer/snijplotter is een groot commercieel succes sinds de lancering eind vorig jaar. De bezoekers van de stand zullen beide toestellen in actie kunnen zien en komen van de Roland-experts te weten hoe de hoge kwaliteit en enorme veelzijdigheid van de Pro4-reeks hun activiteiten kunnen boosten en dus veel geld kunnen opleveren.

De XR-640 is verkrijgbaar met zowel zeven als acht kleuren en is wordt gebruikt met de nieuwste Eco-Sol MAX2 inkten van Roland. Deze inkt is beschikbaar in negen kleuren: CMYK, licht magenta, licht cyaan, wit, metallic en licht zwart. Naast de XR-640 wordt ook de VersaCAMM VS-640 printer/snijplotter tentoongesteld. Dat is het bestverkochte lid uit de VersaCAMM-familie.

Op de Roland-stand is ook een café, waar de bezoekers van een drankje kunnen genieten en het Roland-team in een ontspannen sfeer kunnen leren kennen. James Sahota van Group 101, een expert in visuele communicatie uit Essex en de laatste deelnemer van de I'm a Roland User campagne voor Roland DG UK, zal ook aanwezig zijn om de bezoekers meer te vertellen over het merk en hoe zijn Roland-machine hem precies geholpen heeft om zijn bedrijf verder uit te breiden.

Gillian Montanaro, Hoofd Marketing van Roland DG UK, zei: "FESPA is voor ons de gelegenheid bij uitstek om in contact te komen met grootformaat-printbedrijven. Met twee geweldige nieuwe toestellen uit onze Pro4-reeks wordt het ongetwijfeld een fantastische show. Naast het tentoonstellen van onze nieuwe vlagschipmodellen en enkele best-sellers, zullen we ook de nadruk leggen op de opleidingen van de Roland Academy en de geweldige dienst-na-verkoop die Roland via de Roland Care-garantie aanbiedt."

FESPA 2013
Stand P30S
ExCel, Londen
25 tot 29 juni