Roland DG toont oplossingen voor labelproducenten tijdens Labelexpo Europe

Tijdens Labelexpo Europe zal Roland DG toestellen voorstellen die heel interessant zijn voor de labelmarkt. Met deze machines kunnen labelproducenten namelijk op een kostenefficiënte en eenvoudige manier prototypes maken en kleine oplages printen. Deze prints kunnen zelfs speciale effecten bevatten, zoals reliëf, glans en wit.

Labelexpo Europe vindt van 23 tot 26 september plaats in Brussels Expo. Roland DG zal op haar stand twee gecombineerde printers/snijplotters voorstellen. Beide toestellen bieden oplossingen voor beperkingen in het standaard productieproces van labelproducenten. De toestellen maken het meerbepaald mogelijk om kleine series labels te printen en prototypes te maken op gangbaar labelmateriaal. Dit is een snel en goedkoop alternatief voor de werkwijze van vele producenten waarbij het maken van een prototype een dure opdracht is.

Enerzijds zal Roland DG de XC-540 tonen. Dit is een toestel dat zowel kan printen als snijden. Het toestel is 54" breed en kan uitgerust worden met witte inkt. Anderzijds zal het bedrijf een LED UV-toestel voorstellen dat, naast CMYK en wit, met transparante inkt werkt. Met deze transparante inkt kunnen prachtige glans- en domingeffecten gecreëerd worden. Voorbeelden hiervan zijn brailleschrift en structuren. De nieuwe UV-printer is kortom een heel interessant product voor de labelmarkt.

Tot slot zal Roland DG tijdens de beurs ook nieuwigheden op vlak van inkt voorstellen. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen in hal 9, stand F40.