Roland DG trekt zijn racepak aan

Roland DG nam afgelopen weekend voor de tweede keer deel aan de Karting Bedrijventrophy aan Link 21 in Herentals. Hoewel de twee Roland-teams niet in de top 5 eindigden, was deze teambuildingsdag een groot succes.

De omgeving rond de gebouwen van Link 21 vormde voor de tweede keer het decor voor de Karting Bedrijventrophy Kempen. De geur van verbrand rubber, spannende races en spectaculaire crashes… het had alles van een ware formule 1-wedstrijd. Roland DG kwam met twee teams aan de start. Tijdens de kwalificatieronden zette één van de teams een scherpe tijd neer en kon het vanuit 15de positie aan de race beginnen. Evenaren van de goede prestatie van vorig jaar was de uitdaging.

Lange tijd leek de top 10 een haalbare kaart, tot platte banden en sputterende karts roet in het eten gooiden. Het Roland-team liep in korte tijd drie ronden achterstand op en leek veroordeeld tot de 17de plaats. Maar daar namen ze geen genoegen mee: dankzij snelle wissels en geconcentreerd rijden krabbelde het team terug naar de 15de plaats, waar het uiteindelijk ook zou eindigen.

 

Het tweede Roland-team bestond grotendeels uit vrouwen. De dames beten van zich af in de door mannen overheerste race, maar de concurrentie bleek te sterk. Marketingassistent Cindy zette de laatste 40 minuten van de wedstrijd een ongezien inhaalmanoeuvre in, maar het mocht niet baten. De laatste plaats bleek onvermijdbaar. Na afloop van de wedstrijd ontvingen de pilotes echter een mooie aanmoedigingsprijs. Dat belooft voor volgend jaar…