Roland DG viert 30ste verjaardag in stijl

Samen met dealers en partners vierde Roland DG afgelopen vrijdag haar 30ste verjaardag. De feestelijkheden vonden plaats in Düsseldorf. Tijdens het officiële gedeelte werd teruggeblikt op het ontstaan en de evolutie van het bedrijf. Daarnaast getuigden enkele innovatieve klanten over hun ervaringen met de toestellen van Roland DG. Hier vindt u videofragmenten van deze getuigenissen.


De oprichting

Roland DG werd op 1 mei 1981 opgericht in Japan. Aanvankelijk fungeerde het bedrijf als fabrikant van digitale randapparatuur voor muziekinstrumenten, maar op korte tijd groeide het uit tot een volwaardige fabrikant van penplotters, snijplotters en later van inkjetprinters, graveer- en modelleermachines. Ook laserscanners en metaalprinters werden toegevoegd aan het productgamma. Vandaag is Roland DG een gekende naam in ondermeer de sign en grafische industrie. Het bedrijf is marktleider in het outdoor printsegment en in het gecombineerd printen en snijden met één machine.


Viering 30ste verjaardag

Op 9 september werden de dealers, partners en medewerkers van Roland DG ontvangen in een hotel in Düsseldorf voor de viering van het 30-jarig bestaan van het bedrijf. Meneer Tomioka, de president van Roland DG Corporation, opende het officiële gedeelte. Hij blikte terug naar de beginperiode en schetste de veranderingen doorheen de jaren. Hij keek ook even naar de toekomst: "De toekomst van de inkjettechnologie begint nu. De combinatie van inkjet en digitale technologie geeft de optimale oplossing voor de huidige samenleving die op personalisatie gericht is. We geloven dat creatieve applicaties zullen uitgroeien boven alles wat we al gezien hebben. Er zijn geen grenzen."

Roland DG nodigde enkele innovatieve klanten uit om te komen getuigen over hun ervaringen. De bedrijven werden voorgesteld aan de hand van video's. Deze vindt u hier. Bio-Racer sprak over de productie van gepersonaliseerde fietskledij; PackPool getuigde over de mogelijkheden van de Roland UV-printers bij het maken van proeven en mock-ups van verpakkingen; Schofeld schetste de voordelen van het digitaal printen van metallic kleuren bij de ontwikkeling van nieuwe verpakkingen en Racespirit toonde de sterkte van Roland-printers in de autosport.

Eli Keersmaekers, CEO van Roland DG Benelux, sloot het officiële gedeelte af. Hij nam de tijd om de mensen te bedanken die een heel belangrijke rol hebben gespeeld - en nog steeds spelen - in de ontwikkeling van het bedrijf. Hij sprak ook over de toekomst: "Het is duidelijk dat Roland een aantrekkelijke oplossing blijft voor onze eindklanten. We zullen er alles aan doen om ook in de komende jaren oplossingen te blijven ontwikkelen die werkelijk tegemoetkomen aan de vragen van eindklanten. We zullen blijven investeren in de ontwikkeling van hardware, software, media en inkt. Ook zullen we hard werken aan het verbeteren van kennis, kunde en service. Hierbij spelen onze partners een heel belangrijke rol en we zullen hen hier in de toekomst nog meer bij betrekken. We zullen de relatie met onze partners nog verstevigen om zo de basis te leggen voor de komende 30 jaar."


Roland DG Benelux

Roland DG richtte door de jaren heen dochterondernemingen op over de hele wereld. De eerste Joint Venture werd opgericht in België en werd Roland DG Benelux gedoopt. Vandaag is Roland DG Benelux verantwoordelijk voor de verdeling in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië. Het hoofdkantoor van Roland DG Benelux is in Oevel, België. Andere kantoren zijn gevestigd in Willich, Duitsland en Boedapest, Hongarije.