Roland DG’s vooruitblik naar World of Trophies

Ook dit jaar neemt Roland DG deel aan World of Trophies, waar het bedrijf onder meer haar nieuwste graveertoestel de EGX-350, de MPX-70 en 80 metaalprinters, de GX-24 en SV-12 snijplotters en het concept “R-wear” zal voorstellen. De zevende editie van World of Trophies, een internationale beurs voor de trofeeën, graveer- en reclamesector, vindt plaats op 29 en 30 maart in Kassel, Duitsland.

Roland DG is al jarenlang actief in de markt van Large Format-printers, snijplotters, 3D-scanners, modelleertoestellen en graveermachines. Tijdens World of Trophies zal het bedrijf haar gamma graveertoestellen, twee metaalprinters en evenveel snijplotters presenteren.

Roland DG zal vier graveertoestellen demonstreren aan de bezoekers. De EGX-350 is het nieuwste graveertoestel dat Roland in zijn gamma heeft. Het apparaat is uitermate geschikt om snel een grote variëteit aan materialen te graveren om zo mooie op maat gemaakte uithangborden, gepersonaliseerde geschenken, prijzen, promotiemateriaal en accessoires te maken. Het toestel kan zonder moeite op verschillende materialen zoals kunststof, acryl, aluminium, koper en hout graveren. Met de EGX-350 kunnen bovendien foto’s in reliëf gegraveerd worden. Dit zullen de Roland DG-medewerkers tijdens de beurs ook demonstreren aan de bezoekers. De EGX-350 zal getoond worden met de bijhorende Engrave Studio-software.

Door de EGX-350 en de VP-300 inktjetprinter samen te gebruiken, kunnen ook “R-wear”-toepassingen gemaakt worden. Dit systeem is ontworpen voor de productie van kleine oplages T-shirts, jeans en andere modeaccessoires. De combinatie van geprinte ontwerpen en diamantjes is nu zelfs winstgevend voor kleine en gepersonaliseerde bestellingen. Naast de EGX-350 zullen ook de EGX-20, 30 en 600 graveertoestellen aan het werk te zien zijn.

Roland DG zal ook de Metaza-metaalprinters voorstellen. Met de metaalprinters kan men op een snelle en gemakkelijke manier teksten, foto’s, logo’s en illustraties toevoegen aan een hele reeks voorwerpen, gaande van souvenirs en naamplaatjes, tot hangertjes en amuletten. De toestellen zijn uiterst geschikt om gouden en zilveren hangertjes te bewerken, omdat ze een impact hebben op het plaatje, maar geen waardevol goud of zilver wegnemen (zoals graveermachines doen). De bijhorende Metaza Studio-software kan nu ook vectorbestanden aan, zodat perfecte lijnen kunnen geprint worden.

Tot slot zullen de GX-24 en SV-12 snijplotters te zien zijn. De GX-24 is ideaal voor het snijden van flock en de SV-12 voor normale snijfolie.

Bezoek Roland DG op stand nummer 1-305.