Roland DG’s VP-540 krijgt EDP Award

Roland DG heeft de European Digital Press (EDP) Award gekregen voor de beste printer/snijplotter. De VersaCAMM VP-540 werd geprezen omwille van zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak.

Vorig jaar ging Roland DG al aan de haal met een EDP Award voor de AJ-1000 en ook dit jaar viel het bedrijf in de prijzen. De VP-540 won de prijs in de categorie ‘Best printing-cutting engine of 2008’. De jury waardeerde de compacte vorm, het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van het toestel. De VP-540 is ideaal voor de productie van een reeks creatieve toepassingen, zoals professioneel drukwerk, banners, reclameborden, POP displays, etiketten en voertuig- en vloerbelettering. Het toestel combineert printen en snijden, wat gebruikers heel wat tijd, ruimte en geld bespaart. Bovendien is de VP onderhouds- en gebruiksvriendelijk.

De prijs werd uitgereikt door de EDP. Dit is een Europese vereniging van de digitale printindustrie. Het doel van de EDP is het erkennen en belonen van innovaties op vlak van digitaal printen. De jury bestaat uit onafhankelijke consulenten, uitgevers, ingenieurs en andere vakmensen. Voor de Award editie 2008 evalueerden ze toestellen (die werden gelanceerd tussen maart 2007 en maart 2008) o.a. op vlak van efficiëntie, prestaties, prijs/kwaliteit en gebruiksgemak.