Roland DWX-50 en DWX-4 dentale freesmachines ontvangen certificatie voor VITA ENAMIC®-hybridekeramiek

Roland DG kondigde aan dat zijn DWX-50 en DWX-4 freesmachines voor tandprotheses zijn goedgekeurd door VITA Zahnfabrik H. Rauter GmbH & Co. KG (Duitsland) voor gebruik van de nieuwe dentale hybridekeramiek VITA ENAMIC® van het bedrijf.

"Tandheelkundige laboratoria werken steeds vaker met VITA ENAMIC® vanwege de enorme sterkte en uitstekende esthetische kenmerken", vertelt Takuro Hosome, Market Development Manager bij Roland DG Corp. "Klanten die over een DWX-50 of DWX-4 freestoestel met optionele ZDB-100D/50D/30D frezen beschikken, kunnen dit geavanceerde materiaal voortaan optimaal benutten."

VITA ENAMIC® is een hybridekeramiek die de enorme belastbaarheid en esthetische kwaliteiten van een dentale keramiek combineert met de elasticiteit van een composiet. Het materiaal wordt binnen de industrie geprezen voor zijn sterkte waarmee kauwkrachten worden geabsorbeerd. VITA ENAMIC wordt afgewerkt zonder bakprocédé, met minder inspanningen en een kortere productietijd als resultaat.

In combinatie met VITA ENAMIC® en Rolands ZDB-100D/50D/30D frezen die speciaal zijn ontwikkeld voor dentaal hybridemateriaal zoals VITA ENAMIC® is de DWX-50 de ideale oplossing voor tandheelkundige laboratoria om de capaciteit van gebruikte materialen te vergroten. De vijf assen met simultane aansturing en een automatische gereedschapswisselaar voor vijf gereedschappen zorgen voor een gestroomlijnde productie terwijl het open architectuurontwerp een naadloze integratie toelaat met in de handel verkrijgbare tandheelkundige CAD/CAM software en hardware.

De DWX-4 van Roland combineert vier assen en een optionele viervoudige automatische gereedschapswisselaar in een compact, gebruiksvriendelijk platform. Samen met de ZDB-100D/50D/30D frezen legt de DWX-4 een uitzonderlijke precisie en kwaliteit aan de dag voor gebruik van VITA ENAMIC®.

Ga voor meer informatie over de DWX-50 en DWX-4 naar www.rolandeasyshape.com

Ga voor meer informatie over VITA ENAMIC® naar www.vita-enamic.com