Roland Print & Cut staat opnieuw aan de top

Roland DG, al 22 jaar toonaangevend in geïntegreerde print- en snijoplossingen, heeft opnieuw zijn positie in de sign- en display markt bewezen met superieure resultaten in een recente EMEA klantenbevraging. Onder de respondenten zaten klanten die al vele jaren Roland toestellen gebruiken, maar ook klanten die pas recent een toestel hadden aangekocht. In totaal hebben 4000 klanten uit de regio hun fedback gegeven.

Bij de vraag over breedformaat printen antwoordde 98% van de Roland klanten dat de printkwaliteit aan hun verwachtingen voldeed, en bijna 9 op de 10 gebruikers waren positief over de consistente printkwaliteit. 98% van de Roland klanten gaf ook aan dat flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid belangrijke aspecten van hun producten zijn die aan de verwachtingen voldeden. Bovendien zijn de lage gebruikskosten een belangrijke reden tot tevredenheid voor Roland gebruikers. Die hoge tevredenheid wordt weerspiegeld in de wereldwijde verkoopcijfers van Roland DG, met meer dan 116.000 verkochte geïntegreerde print- en snijtoestellen wereldwijd.

Roland is een pionier in de digitale breedformaat technologie, innoveert constant en breidt voortdurend haar productassortiment uit, van de eerste VersaCAMM producten tot de toonaangevende TrueVIS serie die vorig jaar werd gelanceerd. Na 22 jaar klantenfeedback, optimalisering en productontwikkeling is het geen verrassing dat Roland DG een A-merk bij uitstek is voor breedformaat printprofessionals wereldwijd.

Roland DG’s uitgebreide portefeuille biedt echte keuzemogelijkheden aan PSPs en sign-makers, van volledig geïntegreerde twee-in-één print- en snijtoestellen tot het leveren van oplossingen met twee toestellen. Beide opties bieden gelijktijdig printen en snijden in een enkele workflow aan, waarbij de RIP, de inkt en het toestel werden ontworpen om harmonieus samen te werken.

Zoals Gillian Montanaro, Roland DG’s Head of Marketing voor EMEA, verklaart: “Zowel voor klanten die een echt print & snij - twee-in-één- toestel willen vanwege de ruimte- en kostenbesparingen en de veelzijdigheid, als voor klanten die een apart print- en snijtoestel willen voor een hogere productiviteit heeft Roland de perfecte oplossing. Onze toonaangevende geïntegreerde oplossingen zijn naadloos, dit betekent dat ze heel gemakkelijk te installeren zijn en dat ze kant-en-klaar uit de doos werken.

Tony Lane, Creative Director of Think Image uit Bristol, VK, is een tevreden klant en vertelt: “We zijn al 10 jaar een Roland DG klant en de voortdurende ondersteuning die zij bieden en de betrouwbaarheid van hun producten zijn altijd voortreffelijk geweest. Elke dag print ons Roland-toestel een breed scala aan producten - van voertuig- en muurprints tot stickers en behang- en alles daartussenin. De installatie is gemakkelijk, het onderhoud is minimaal en de mogelijkheden zijn onvoorstelbaar: we kunnen gewoon niet zonder.”

“De kwaliteit en de resolutie van Roland DG apparatuur is spectaculair. De duurzaamheid van de inkt en de kleur is perfect. Vinyls die meer dan twee jaar geleden werden geprint en aangebracht, zien er nog steeds even goed uit als op de dag dat ze werden gedrukt," bevestigt Jose Navarro, directeur van Digitot in Alicante.

Zo ook volgens Javier López, directeur van Creaciones Japy in Spanje: “Alles wat we bereikt hebben, hebben we te danken aan de ondersteuning van Roland DG en de betrouwbaarheid en de kwaliteit van zijn printers.  Onze klanten vertrouwen ons omdat we op tijd leveren en de printkwaliteit en de resolutie van de Roland toestellen gewoonweg verbluffend is.”

“Wij blijven trouw aan Roland omdat ze de beste kwaliteit bieden. De prints zijn haarscherp, de toestellen betrouwbaar en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos," voegt Ruud Vermeer toe, oprichter en directeur van Combiflex in Nederland.

Leonardo Zanotto, de eigenaar van Grow Up S.r.l. in Italië kon dit ook onderschrijven: “Het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van het toestel zijn ongelofelijk. Niemand kan dezelfde standaard zoals Roland garanderen. Ik zou vandaag net dezelfde keuze maken.”

Een reputatie gebouwd op vertrouwen

Gillian Montanaro besluit: “Roland DG blijft de grootformaatprinter bij uitstek voor sign-makers en PSPs wereldwijd. Onze reputatie is gebouwd op onze kwaliteitsvolle producten en een ongeëvenaarde dienst na verkoop. Wij ondersteunen onze klanten met onze gebruikersvriendelijke RIP, Roland Profile Center, echte flexibiliteit op vlak van media en een constant superieure printproductie. We hebben een ongeziene vertrouwensrelatie opgebouwd met onze klanten die gebaseerd is op kwaliteit en betrouwbaarheid. Of u nu een geïntegreerd print & snijtoestel, of een afzonderlijke printer/snijplotter wilt kopen, u kunt er van op aan dat Roland DG u niet zal teleurstellen.”