Roland-voetbalteam wint bedrijventoernooi

Roland nam afgelopen zaterdag voor de eerste keer deel aan het KIG-bedrijvenvoetbaltoernooi en kwam meteen als winnaar uit de bus. Het team won in de finale met 2-0 van Genzyme en mocht de wisselbeker voor een jaar mee naar huis nemen.

Het KIG-bedrijvenvoetbaltoernooi was al aan zijn 32ste editie toe, maar Roland nam pas voor de eerste keer deel. Het team, dat bestond uit werknemers van MI en DG, startte een beetje moeizaam aan het toernooi en leed meteen haar eerste (en enige) nederlaag, weliswaar na penalty’s. In de tweede match werd meteen orde op zaken gesteld en won Roland met zware 4-0 cijfers. Ook in de derde match walste Roland over de tegenstand, waardoor het team zeker was van een plaatsje in de halve finales. De ploeg bleef geconcentreerd spelen en stootte gemakkelijk door naar de finale. In die finale stond Roland tegenover het geduchte Genzyme. Het werd een spannende match waarin Kurt Van de Paar en Tibor Balog de verlossende goals maakten vanuit hoekschop.

Ivan Vos, de coach van dienst, is een tevreden man. “We hebben heel sportief gespeeld en geen enkele kaart gekregen. We hadden natuurlijk ook wel enkele heel goede spelers in de ploeg, maar ik vind dat iedereen zich geweldig heeft ingezet. De sfeer in de ploeg was bovendien uitstekend. We hebben de overwinning dan ook tot laat in de nacht gevierd.”