Situatie in Japan

Japan is vorige week getroffen door een zware aardbeving en een vernietigende tsunami. Verschillende kuststeden werden volledig van de kaart geveegd door metershoge golven. Het menselijk leed is groot en de gevolgen voor de Japanse ecologie en economie zijn enorm.

Het hoofdkantoor van Roland DG bevindt zich in Hamamatsu, zo'n 250km ten Zuidwesten van Tokio. Hamamatsu is, in tegenstelling tot de regio rond Tokio en Fukushima, gespaard gebleven van de natuurramp. Eli Keersmaekers, CEO van Roland DG Benelux: "We zijn erg onder de indruk van de gebeurtenissen in Japan. Onze gedachten gaan uit naar alle mensen die onder deze ramp te lijden hebben. We hebben de afgelopen dagen contact opgenomen met onze Japanse collega's en hebben vernomen dat niemand van de medewerkers van Roland DG Corporation rechtstreeks is getroffen door de ramp. Ook de fabriek van ons moederbedrijf is niet beschadigd. Dat is voor ons een grote geruststelling, maar het blijft verschrikkelijk wat er zich op dit moment in Japan afspeelt."

De gevolgen voor Roland DG blijven dus beperkt. De levering van toestellen is op schema en de productie blijft verder draaien. Eli Keersmaekers: "Onze dealers en eindklanten moeten zich geen zorgen maken. We kunnen bestellingen zonder problemen uitleveren."

In het kader van haar 30ste verjaardag wilde Roland DG van start gaan met een wedstrijd voor haar eindklanten. Deze is voorlopig uitgesteld. Timo Keersmaekers, Marketing Manager van Roland DG Benelux: "We hebben beslist om voorlopig niet te starten met de wedstrijd. Eén van de prijzen zou een trip naar Japan voor twee personen zijn. Gezien de situatie in dat land, vinden we het niet gepast om een dergelijke prijs uit te reiken. We bespreken in de komende dagen met onze Japanse collega's wat we zullen doen, maar voorlopig zullen de Creative Awards niet worden uitgereikt. We hopen dat onze klanten hier begrip voor hebben."

Roland DG Benelux zal de situatie in Japan de komende tijd nauwgezet opvolgen. We houden u op de hoogte over de eventuele gevolgen voor de werking van ons bedrijf.