Tentoonstelling Fotolia TEN Collection in samenwerking met Roland DG

Op 13 maart opent Fotolia in Berlijn (D) de tentoonstelling van zijn TEN Collection. Hier tonen ze werken van 22 internationale digitale kunstenaars. Voor het eerst zullen de designs niet enkel op de computer te zien zijn, maar ook als hoogwaardige grootformaatprint. Roland DG werkte mee aan dit project en zorgde voor de realisatie van de prints.

fotolia_tencollection_032014.jpg

De bekende beeldendatabank Fotolia startte in 2011 met TEN. Dit is een project met als doel digitale kunst beschikbaar te maken voor het grote publiek. 10 artiesten uit 10 landen werden gevraagd  een digitaal kunstwerk te creëren. Dat werk werd elke 10de van de maand gedurende 24u als gratis download aangeboden op de website van Fotolia. Zo werd het werk van ’s werelds beste digitale kunstenaars gedeeld met het grote publiek, dat de beelden, effecten en elementen vrij in zijn eigen designs mag verwerken. 

Tentoonstelling TEN Collection

Het werk van de eerste groep kunstenaars en van de deelnemers aan de tweede sessie wordt van 14 maart tot 30 mei tentoongesteld in het FotoliaLAB in Berlijn. Het gaat om 21 vermaarde kunstenaars uit alle hoeken van de wereld, waaronder Rusland, Brazilië, Frankrijk en Duitsland. De creaties werden speciaal voor deze tentoonstelling door Roland DG in groot formaat uitgeprint. Daarvoor gebruikten ze de VersaUV LEJ-640F die de designs aan zeer hoge kwaliteit printte op aluminium sandwichplaten.

VersaUV LEJ-640F

De VersaUV LEJ-640F is de grootste vlakbedprinter uit het gamma van Roland DG, met een printoppervlak van 1,6 m bij maximaal 3,3 m. De machine print CMYK, witte en transparante inkt op zowel flexibele als harde substraten met een maximale dikte van 15 cm.

Praktische informatie

Wil u deze prachtige werken op groot formaat gaan bekijken? Ga dan tussen 14 maart en 30 mei naar het FotoliaLAB in Berlijn (Lychener Strasse 74, 10437 Berlijn). De vernissage vindt plaats op 13 maart om 19u.

Voor meer info: lab@fotolia.com, blog.fotolia.com/de, tenbyfotolia.com.