Terugblik op PSI: Personalisatie van promotieartikelen is big business

psi_20141.jpgDe vraag naar kleine reeksen gepersonaliseerde promotieartikelen en relatiegeschenken is groot. Producenten van dit soort artikelen zijn op zoek naar betrouwbare toestellen waarmee ze snel en goedkoop objecten kunnen voorzien van een kleurrijke en haarscherpe print. Tijdens PSI, de belangrijkste Europese beurs voor de industrie van promotieproducten, vonden velen hun gading op de stand van Roland DG. Daar werden twee vlakbedprinters getoond die perfect aan deze vraag voldoen. Ook het gedemonstreerde graveertoestelletje viel in de smaak. Hiermee worden pennen, hangertjes en andere metalen voorwerpen voorzien van permanente inscripties.

Net zoals andere sectoren, is ook de industrie van promomateriaal op zoek naar digitale alternatieven voor hun klassieke processen. De vraag naar kleine hoeveelheden en verschillende versies gepersonaliseerde promotieartikelen wordt steeds groter, waardoor men op zoek moet naar goedkopere alternatieven. De digitale printers en graveertoestellen van Roland DG bieden de ideale oplossing.
 

VersaUV LEF-20 blikvanger op PSI

psi_20142.jpgDe VersaUV LEF-20 is Roland DG’s nieuwste vlakbedprinter voor gadgets, relatiegeschenken en ander promomateriaal. Het toestel heeft een printoppervlak van 508 bij 330 mm. Het print tekst en beelden aan een zeer hoge resolutie op een grote variatie aan promotionele artikelen waaronder iPhone en tablet covers, pennen, plexiglas fotoblokken, golfballen andere voorwerpen of platen tot 10 cm hoog.
 
De interesse in deze printer was bijzonder groot tijdens PSI. Michel Van Vliet, Product Development Manager bij Roland DG verduidelijkt: “Onze LEF-20 was een echte hit op de beurs. Velen zijn op zoek naar een printer waarmee ze rechtstreeks op allerlei soorten materialen kunnen printen. Een goede productiviteit en zeer hoge printkwaliteit staan op het verlanglijstje. De LEF-20 sluit perfect aan op deze wensen, waardoor vele bezoekers zich bereid toonden om te investeren.”
 
De LEF-20 gebruikt de vier standaardkleuren (cyaan, magenta, geel en zwart), witte en transparante inkt. De witte inkt geeft prachtige resultaten op donkere en doorschijnende ondergronden. De transparante inkt kan op zijn beurt gebruikt worden om prints een glanzende of matte afwerking te geven of doming-effecten te creëren. Dit door meerdere lagen van deze inkt boven elkaar te printen, waardoor een textuur ontstaat.
 
Het toestel gebruikt ECO-UV-inkt die uithardt onder een LED-lamp. Hierbij komt geen hitte vrij waardoor het mogelijk is om op een heel uitgebreid gamma aan materialen te printen. Ook biedt Roland DG een oplossing voor glazen en metalen voorwerpen. Michel Van Vliet: “Samen met CMR Coatings  ontwikkelden we primers voor glazen en metalen artikelen. De primers zijn transparant en zorgen ervoor dat de inkt goed hecht. Dankzij deze primers kan je dus zonder probleem rechtstreeks op glas en metaal printen met onze UV-printers.
 

Grootformaat vlakbedprinter voor grotere opdrachten

psi_20143.jpgRoland DG toonde een grootformaat vlakbedprinter die ook werkt volgens de LED-UV-technologie, maar een groter printoppervlak heeft. Michel Van Vliet: “Tijdens de beurs lieten we zien dat je met dit toestel snel prachtige, veelkleurige beelden kan printen op tafelbladen. De LEJ-640F heeft een printoppervlak tot 1,6 m bij 3,3 m en kan op voorwerpen en platen tot 15 cm hoog printen. De printkwaliteit is even goed als die van onze LEF-20, dus haarscherpe beelden zijn gegarandeerd.”
 

Permanente inscripties

Naast inkjetprinters heeft Roland DG ook een gamma aan duurzame graveermachines. Op PSI toonden ze de MPX-90, een compact toestel waarmee hangertjes, pennen en andere metalen voorwerpen van een permanente inscriptie worden voorzien. De kwaliteit is zeer scherp waardoor naast tekst en logo’s ook foto’s mooi gegraveerd worden.