Textielprinttechnologie van Roland DG behaalt OEKO-TEX® klasse I-certificatie

oeko-tex-logo-1.jpgRoland DG kondigde vandaag aan dat zijn dye-sublimatietechnologie de certificatie OEKO-TEX® Standard 100, productklasse I behaald heeft. De certificatie werd toegekend voor de printoplossing van Texart inkt in combinatie met de Texart RT-640 sublimatieprinter.

OEKO-TEX® is een onafhankelijk certificatiesysteem voor het testen van de veiligheid van textiel en chemicaliën tijdens elke fase van de productie, van grondstof tot eindproduct. OEKO-TEX® Standard 100 is onderverdeeld in vier klassen, gebaseerd op sociaalecologische vereisten. Klasse I wil zeggen dat bedrukt textiel veilig is voor baby's en peuters – de moeilijkste classificatie om te behalen. De groeiende belangstelling bij de klanten maakt het OEKO-TEX®-label alsmaar populairder.

“Wij zijn verheugd dat het Nissenken Quality Evaluation Center aan onze sublimatieprinttechnologie het OEKO-TEX® Standard 100, productklasse I-label heeft toegekend,” aldus Yuko Maeda, divisieleider van digital printing, marktontwikkeling bij Roland DG. “We hebben de Texart inkt en de RT-640 ontworpen voor een uiteenlopend aantal textielprinttoepassingen, zoals sportkledij en mode, gordijnen en andere interieurdecoratie, maar ook promotiemateriaal en gepersonaliseerde geschenken. De OEKO-TEX®-certificatie betekent niet alleen een erkenning voor onze inspanningen om milieuvriendelijke digital printing na te streven, maar is ook een belangrijk hulpmiddel tijdens het beslissingsproces van onze klanten, om beter te kunnen voldoen aan de noden van eindgebruikers.”

sublimation-at-fespa-2015.jpgRoland DG lanceerde de Texart inkt en de RT-640 in oktober 2014. Maeda zei dat de RT-640 een groot aantal technologische snufjes bevat die de output van sublimatietransfer optimaliseert en de productiekosten laag houdt. “Een van de grootste vernieuwingen van de RT-640 is onze nieuwe inkt, die verkrijgbaar is in combinaties van vier (CMYK) en acht kleuren (CMYK plus licht cyaan, licht magenta, oranje en violet). Vroeger zagen kleuren die via sublimatie op stoffen geprint werden er vaak vaal uit, met dof zwart, ontbrekende grijstinten en weinig detail. De technologie van variabele druppelgrootte van de RT-640, in combinatie met Texart inkt, zorgt voor levendige kleuren en donker fluweelzwart, naast subtiele gradaties en fijne details.”

Roland DG demonstreert momenteel de Texart RT-640 op stand Q15 in hal 6 op FESPA 2015 in Keulen (Duitsland). De beurs duurt nog tot 22 mei.