Twee nieuwe sublimatieprinters van Roland DG

Roland DG lanceert de VersaArt-sublimatieprinters. De VersaArt RS-640S en RS-540S staan garant voor een uitstekende printkwaliteit en een lage productiekost. De printers zijn uitgerust met vier printkoppen, vier kleuren en een flessensysteem (bottle unit) voor 1 liter flessen SBL2-inkt.

De VersaArt RS-640S en RS-540S zijn Roland DG's nieuwste sublimatieprinters, ideaal voor het maken van vlaggen, banners, sportkledij, cadeau- en interieurartikelen, pop-up displays en nog veel meer. De printers zijn gemakkelijk te bedienen en uiterst betrouwbaar. Beide toestellen werken met SBL2. Dit is Roland DG's gekende sublimatie-inkt die levendige, gesatureerde kleuren verzekert. De RS-640S en RS-540S beschikken bovendien over de Roland Intelligent Pass Control-technologie voor een uistekende printkwaliteit, zelfs bij hoge printsnelheden. Een geïntegreerd tweevoudig droogsysteem zorgt voor een snelle droging van de prints. Na installatie van een oprolsysteem kan de printer grote opdrachten produceren, zonder dat de operator manueel moet ingrijpen.

De VersaArt-sublimatieprinters zijn de ideale toestellen voor mensen die willen starten met sublimatieprinten. Zowel de toestellen als de software zijn eenvoudig te gebruiken. De sublimatieprinters kunnen gebruikt worden in verschillende markten. Enkele voorbeelden zijn de soft signage-markt waar de sublimatieprinters kunnen gebruikt worden om vlaggen, textielbanners, pop-up displays etc. te maken. In de signage-markt kunnen de toestellen ondermeer gebruikt worden om aluminium en houten plaatjes met polyester coating te beprinten. Mensen die bezig zijn met interieurdecoratie kunnen een beroep doen op de nieuwe printers om allerlei interieurartikelen zoals tapijten, beddengoed, zitzakken etc. te personaliseren. Ook in bestaande sublimatiebedrijven kunnen de VersaArt-printers perfect ingepast worden als uitbreiding van het machinepark.

 

Eigenschappen van de VersaArt-sublimatieprinters

  • Beschikbaar in twee modellen: de 163cm brede RS-640S en de 137cm brede RS-540S.
  • Printsnelheden tot 31.8m²/u voor de RS-640S en tot 30.4m²/u voor de RS-540S.
  • Roland Intelligent Pass Control voor sublieme printkwaliteit, zelfs bij hoge printsnelheden.
  • Ideaal voor soft signage, kledij en interieurartikelen.
  • Flessensysteem voor 1 literflessen SBL2-inkt.
  • Geleverd met Roland DG's professionele RIP-software VersaWorks. Deze software garandeert een nauwkeurig kleurenmanagement. 
  • Ingebouwd droogsysteem zorgt voor een optimale droging van de inkt bij hoge printsnelheden.
  • Automatisch reinigingssysteem optimaliseert het inktverbruik en de productietijd.
  • Mediarollen tot 40kg kunnen gemakkelijk geladen worden.
  • Milieuvriendelijk en gecertificeerd door Energy Star en Roland DG's Eco-label.

 

VersaWorks RIP-software

De printers worden standaard geleverd met VersaWorks. VersaWorks is Roland DG's RIP-software. De software biedt via de Roland Color-kleurenbibliotheek de mogelijkheid tot accurate reproductie van spotkleuren op basis van printbare kleurenkaarten. Verder bevat de software een reeks printfuncties, zoals een high speed modus, de MAX Impact-instelling voor levendige outdoor prints en de Artistic modus voor prachtige indoor prints. VersaWorks geeft automatisch een schatting van het inktverbruik en de printtijd, zodat de levertermijn en kosten opgevolgd kunnen worden. De software maakt het mogelijk variabele data te printen, waardoor prints op een snelle manier gepersonaliseerd kunnen worden. Zowel teksten als beeldmateriaal kunnen variëren van print tot print.