Update van Roland DG’s RIP-software beschikbaar

Roland DG brengt een nieuwe versie van VersaWorks uit. VersaWorks is een gebruiksvriendelijke RIP-software die exclusief ontwikkeld werd voor Rolands inkjetprinters en gecombineerde printers/snijplotters.

De inkjetprinters en printers/snijplotters van Roland DG worden wereldwijd gebruikt voor applicaties gaande van signalisaties, banners en voertuigstickers tot verpakkingsprototypes, labels, stickers en displays. VersaWorks 4.0 is gebaseerd op de meest recente Adobe CPSI 3019 engine. De software wordt gratis geleverd bij alle Roland-printers.

VersaWorks 4.0 omvat verschillende verbeteringen ten opzichte van vorige versies, ondermeer de "error diffusion"-functie voor een superieure printkwaliteit en een "Job Log"-functie. Deze laatste maakt het mogelijk informatie over printopdrachten - zoals inktverbruik - te exporteren naar Excel.

 

Nieuwe metallic kleurenbibliotheek

De nieuwe VersaWorks omvat een bibliotheek met meer dan 500 metallic kleuren. Voorbeelden van deze kleuren zijn goud, brons en paarlemoer. Deze metallic kleuren kunnen geprint worden met de VS-640 of de XC-540MT. Verder zijn er meer dan 100 standaard spotkleuren beschikbaar in de Roland Color bibliotheek. Deze bibliotheek wordt ondersteund door alle Roland-printers en printers/snijplotters.

Roland Color maakt het mogelijk om kleurenkaarten te printen op verschillende materialen. Deze kaarten helpen klanten de spotkleur te kiezen die het best bij de kleur van hun logo of van hun sportclub past. Deze spotkleuren kunnen 100% accuraat gereproduceerd worden.

Gebruikers van de Roland VersaUV-printers/snijplotters beschikken bovendien over meer dan 70 texturen die ze kunnen produceren met de transparante UV-inkt.

 

Krachtige print- en snijfuncties

Andere functies binnen VersaWorks maken het mogelijk te voldoen aan de specifieke vereisten van elke printopdracht. Gebruikers kunnen kiezen tussen een hoge snelheidsmodus voor de productie van banners, de MAX Impact-instelling voor levendige outdoor prints en de artistieke modus voor prachtige indoor prints. VersaWorks maakt het printen van variabele data mogelijk en stuurt tot vier Roland-toestellen gelijktijdig aan. De software ondersteunt bovendien de GX-snijplotters van Roland. VersaWorks berekent automatisch het inktverbruik en de printtijd. Verder biedt de software geavanceerde cropping, tiling en nesting functies. Tot slot maakt VersaWorks het mogelijk geperforeerd te snijden.

Gebruikers van VersaWorks kunnen hun software gratis updaten naar versie 4.0 via de online Roland@NET service.