VersaUV LEC-300 wordt bekroond met Viscom Innovation Award

De VersaUV LEC-300 heeft de Viscom Innovation Award gewonnen in de categorie van digitaal/grootformaatprinten. De jury loofde het toestel omwille van de variëteit aan nieuwe toepassingen en aan materialen die het toestel kan beprinten en snijden.

De Viscom Innovation Awards hebben als doel innovaties te honoreren en te promoten. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de vakpers en vakorganisaties, beoordeelt hiervoor alle inzendingen op economische, design en ecologische aspecten. Dit jaar werden prijzen uitgereikt in vier categorieën. Roland DG ontving de award in de categorie digitaal/grootformaatprinten. De jury motiveerde zijn beslissing als volgt: “Roland DG Benelux nv liet in de categorie digitaal printen/grootformaatprinten de concurrenten achter zich met de VersaUV LEC-300 printer/snijplotter. De jury is van mening dat, in vergelijking met andere printers, het grootste voordeel van de roll-to-roll printer van Roland de mogelijkheid is applicaties te printen - zoals reliëfprints - die voorheen enkel mogelijk waren met zeefdruk. Dankzij de gloss-functie is het zelfs mogelijk brailleschrift te printen. De LED-UV-printer bereikt een resolutie van 1440dpi en print in CMYK en wit. Dit alles aan een prijs van ongeveer 40.000 Euro (…)”

 

VersaUV LEC-300

 

De VersaUV LEC-300 is de eerste UV inkjet printer/snijplotter ter wereld. Het is een uiterst veelzijdig toestel dat vorm, textuur en reliëf aan prints toevoegt. De LEC-300 print CMYK+Wit en gloss. Deze combinatie laat toe speciale effecten of een mooie afwerking voor luxueuze en geïndividualiseerde prints te creëren. Met VersaUV liggen heel wat nieuwe winstgevende mogelijkheden binnen handbereik. Denk hier bijvoorbeeld aan kleine series van prints met een luxueuze afwerking of proefdrukken, prototypes of monsters van verpakkingen en etiketten.