Viscom 2009 is beste editie ooit voor Roland DG

Roland DG registreerde nooit tevoren zoveel geïnteresseerde bezoekers op haar stand als tijdens de afgelopen editie van Viscom. De interesse van vele bezoekers werd geprikkeld door de XC-540MT, waarvan Roland DG een prototype toonde. Deze printer/snijplotter is uitgerust met zilverkleurige inkt. Verder konden de nieuwe LEC-330 en SP-300i rekenen op heel wat aandacht.

Roland DG stelde de XC-540MT voor tijdens Viscom in Düsseldorf. Dit toestel wordt pas binnen enkele weken officieel gelanceerd, maar de Viscom-bezoekers kregen de printer/snijplotter al in avant-première te zien. Opvallend aan de XC-540MT is dat het toestel met zilverkleurige inkt werkt. Door deze metaalkleurige inkt te combineren met andere kleuren (CMYK en wit), worden speciale metallic effecten gecreëerd. Door de metaalkleurige inkt bijvoorbeeld met geel te combineren verkrijgt men goud. Dit biedt interessante mogelijkheden voor toepassingen die een speciale of luxueuze afwerking vragen. Voorbeelden hiervan zijn reclame voor auto's, juwelen en cosmetica.

Ook de recent gelanceerde LEC-330 en SP-300i werden goed ontvangen. Vele beursbezoekers waren geïnteresseerd in de mogelijkheden van de LEC-330 voor de productie van kleine oplages, bijvoorbeeld controlepanelen en labels met speciale effecten. De SP-300i bleek dan weer erg aantrekkelijk omwille van de mogelijkheid om het toestel te leasen vanaf € 170 per maand. Ook de extra garantie van MAX Warranty werd opnieuw positief beoordeeld. MAX Warranty biedt twee jaar garantie op Roland-machines die exclusief met Eco-Sol MAX-inkten werken.*

Naast de nieuwe toestellen en de zilverkleurige inkt werden ook de nieuwe watergebaseerde pigmentinkten getoond. Deze vielen op door hun diepe kleuren in combinatie met verschillende art papers.

Als blikvanger toonde Roland DG een unieke voetbaltafel op haar stand. De voetballertjes werden hierbij vervangen door barbies. Deze poppetjes werden uitgefreesd met een MDX-650 van Roland. De buitenkant van de tafel werd volledig beplakt met stickers gemaakt met de Roland-printers/snijplotters. De tafel kreeg na de beurs een vaste plaats in het Creative Center in Willich (Duitsland). Geïnteresseerden kunnen dit Creative Center samen met een geautoriseerde Roland-dealer bezoeken na afspraak.

Tot slot stelde Roland DG haar ‘Imagine'-concept voor. Met het woord Imagine wil Roland DG duidelijk maken dat alle creatieve ideeën kunnen omgevormd worden in (verkoopbare) producten met behulp van Roland-toestellen.

Imagine Roland. Creativity without limits.

 

* Op hardware, inclusief printkoppen