Viscom 2013: Roland DG focust op eco-solvent- en UV-printers

Van 7 tot 9 november trekt Roland DG naar Düsseldorf voor de Duitse editie van Viscom. Op stand H71 in hal 8B toont Roland DG zijn inkjetprinters, die perfect zijn afgestemd op de noden van de hedendaagse signmaker. Veel aandacht gaat uit naar nieuwe ontwikkelingen op vlak van UV-printen en naar de PRO4-serie van eco-solventprinters.

 

De magie van UV-printen

Op 24 september brengt Roland DG iets "magisch" uit. Deze uitbreiding van de VersaUV LEF-serie tovert gewone voorwerpen om in kleurrijke gadgets en opvallend promotiemateriaal. De nieuwe UV-printer zal te zien zijn op de stand van Roland DG op Viscom.

 

Topproducten in de kijker

Ook de SOLJET PRO4 XR-640 en XF-640 krijgen een prominente plaats op de stand. De XR-640 is het meest veelzijdige toestel uit het gamma van Roland DG. Het is een toestel dat zowel print als snijdt en met maximaal acht kleuren kan uitgerust worden. De XR-640 werkt met de nieuwe ECO-SOL MAX2-inkt. Deze werd tijdens afgelopen FESPA bekroond met een EDP Award en is beschikbaar in speciale kleuren als wit, metallic zilver en licht zwart. Wit creëert onder meer prachtige effecten op transparante folie. Metallic zilver geeft dan weer een mooie schittering aan kleuren, waardoor bijvoorbeeld goud en brons worden gesimuleerd. Licht zwart ten slotte zorgt voor egale grijsgradaties en stabiele huidtonen.

Ook de XF-640 gebruikt de ECO-SOL MAX2-inkt, maar enkel in de basiskleuren CMYK. De XF-640 is de snelste printer die Roland DG ooit heeft ontwikkeld. Deze productieprinter beschikt over de nieuwste generatie printkoppen, een nieuw oprolsysteem en een verbeterd mediatransport. Samen met een reeks andere ontwikkelingen zorgt dit alles voor een uitstekende printkwaliteit aan een hoge snelheid. De maximale snelheid bedraagt zelfs 102m²/u.

 

VersaCAMM: best verkopende grootformaatprinter wereldwijd

De Roland VersaCAMM is volgens InfoTrends (2009-2013) de best verkopende grootformaatprinter ter wereld. Eli Keersmaekers, President Sales & Marketing voor Roland DG in Europa: "Daar zijn we bij Roland heel fier op. De VersaCAMM is sinds zijn introductie 10 jaar geleden een echte hit. Door de jaren heen hebben we de toestellen nog meer gebruiksvriendelijk gemaakt, de snelheid opgedreven en de printkwaliteit verbeterd. Toch hebben we steeds behouden waar de klanten dol op zijn: betaalbare, betrouwbare en veelzijdige eco-solventprinters met snijfunctie, waarmee de signmaker geld kan verdienen. Op onze stand op Viscom zullen we de laatste ontwikkelingen in de VersaCAMM-reeks tonen."