Viscom Award voor de VersaSTUDIO BN-20 van Roland DG

Roland DG ontving een Viscom Best of 2011 Award voor de VersaSTUDIO BN-20 met metallic inkt. De jury was lovend over het complete pakket: een betaalbare oplossing in desktop-formaat voor een grote variëteit aan toepassingen. Met de Viscom Awards wil de beursorganisatie de innovatieve verwezenlijkingen van de exposanten in de bloemetjes zetten.

Roland DG stelde de BN-20 voor het eerst voor in mei op Fespa Digital in Hamburg. De eerste reacties waren bijzonder positief en ook in de periode na de beurs werd er veel interesse getoond in dit toestel. De BN-20 combineert printen met snijden. Extra pluspunten zijn het formaat (het is een desktop-toestel) en de mogelijkheid om metallic inkt te gebruiken. Dankzij de BN-20 zijn de voordelen van metallic inkt nu ook toegankelijk voor kleinere bedrijven, zelfstandige designers en marketing- of designafdelingen binnen bedrijven. Ook voor signmakers die al een grootformaatprinter hebben en de stap willen zetten naar metallic, is de BN-20 het ideale toestel.

De jury van de Viscom Awards benadrukte al deze eigenschappen en beloonde Roland DG met een onderscheiding in de categorie ‘Sign making'. De jury bestond uit hoofdredacteurs van vakmagazines, vertegenwoordigers van vakorganisaties en leden van de beursorganisatie.

Uiteraard toonde Roland DG de winnende BN-20 op haar stand op Viscom. Daarnaast waren er nog tal van interessante toestellen te bekijken. De VersaCAMM VS-familie kreeg opnieuw veel aandacht van de beursbezoekers. De configuratie met wit en metallic wordt het vaakst gekozen, voornamelijk door signmakers die hun klanten willen verbazen met speciale kleuren. Indien men grote volumes wil draaien, kiest men voor de configuratie met twee keer CMYK.

Tot slot ging er veel aandacht uit naar de nieuwste UV-printers van Roland DG. Eén van de grootste pluspunten van de VersaUV LEJ-640 is de mogelijkheid om zowel op plaat- als op rolmateriaal te printen. De VersaUV LEF-12 is dan weer het uitgelezen toestel om rechtstreeks op gadgets te printen. Beide toestellen gebruiken zowel witte als transparante inkt. Met deze inkt worden prachtige, speciale effecten gecreëerd.

Hier kunt u lezen hoe u gloss en reliëf creëert met de transparante inkt.