“Viscom ideaal platform om nieuwe printers te tonen”

Op Viscom Düsseldorf toonde Roland DG zijn nieuwe printers voor het eerst aan het talrijk opgekomen Duitse publiek. Beide toestellen konden rekenen op uitgebreide aandacht van de beursbezoekers en werden positief ontvangen. De nieuwe inktkleur (licht zwart) en veelzijdigheid bleken de belangrijkste aandachtstrekkers van de VersaCAMM VS-i. De nieuwe VersaUV LEF-20 sprak voornamelijk aan omwille van zijn snelheid en prachtige printkwaliteit op voorwerpen als iPhone covers, pennen, verpakkingsprototypes en andere voorwerpen tot 10cm hoog.
 
kathrin-schwarz.jpgKathrin Schwarz, Sales Manager voor de DACH-regio blikt terug op de beurs: “Viscom was voor ons het ideale platform om onze nieuwste toestellen voor te stellen. Een groot deel van de bezoekers op onze stand kwam dan ook uitdrukkelijk voor een demonstratie van de nieuwe VS-i en LEF-20. Toch was er ook veel aandacht voor onze SOLJET PRO4-reeks van productieprinters. Deze bevestigden hun grote waarde voor de sign-markt nogmaals. De SOLJET PRO4 XR-640 is ons vlaggenschip, omdat het de meest veelzijdige en snelste printer/snijplotter is in ons gamma. De XF-640 is dan weer heel speciaal omdat het onze snelste printer ooit is. Deze heeft geen snijfunctie, maar is ideaal voor de productie van kwaliteitsprints als posters, banners, voertuigwraps en raamstickers tegen hoge snelheden.”
 

UV-printer voor plaatmateriaal

viscom-2013.jpgDaarnaast stelde Roland DG ook een speciale uitvoering van de LEJ-640 LED-UV-printer voor. “De LEJ-640F is een vlakbed UV-printer die print op plaatmateriaal tot 15cm hoog. Het toestel is beschikbaar in drie modellen met een maximaal printgebied van 1.6 bij 3.3m. Net zoals onze andere UV-printers kan deze LEJ-640F gebruikt worden met witte en transparante inkt om prints een opvallende afwerking te geven. De resultaten op transparante en donker gekleurde platen zijn indrukwekkend,” aldus Kathrin Schwarz.
 

Technische ondersteuning van wereldklasse

Heel wat dealers van Roland DG waren op Viscom vertegenwoordigd met een eigen stand. Ook op de Roland-stand werden dealers in de bloemetjes gezet. Kathrin Schwarz: “We wilden onze dealers bedanken voor hun inzet en loyaliteit. Zij zetten zich dagdagelijks in om onze toestellen te verkopen en leveren een uitstekende technische ondersteuning. Dat werd nog eens duidelijk tijdens het wereldkampioenschap voor technici dat onlangs plaatsvond in Japan. Daar kaapten de twee technici uit onze regio de eerste en derde plaats weg. Via deze weg wil ik onze Duitse dealer Technoplot en Belgische dealer Pantoon nog eens extra feliciteren met deze puike prestatie.”