Vooruitblik naar PSI: promotiemateriaal personaliseren met Roland DG

psi_20141.jpgOp PSI, Europa’s grootste beurs voor promotionele producten, toont Roland DG diverse toestellen waarmee promotieartikelen snel en goedkoop gepersonaliseerd kunnen worden. De digitale printers en snijplotters worden gedemonstreerd op stand B-30 in hal 12.

Net zoals andere sectoren, is ook de industrie van promomateriaal op zoek naar digitale alternatieven voor hun klassieke processen. De vraag naar kleine hoeveelheden en verschillende versies gepersonaliseerde promotieartikelen wordt steeds groter, waardoor men op zoek moet naar goedkopere alternatieven. De digitale toestellen van Roland DG bieden de ideale oplossing.

Op PSI, de beurs die van 7 tot 9 januari plaatsvindt in Düsseldorf, laat Roland DG zien wat het in huis heeft.

Personaliseren met kleurrijke prints

Roland DG is wereldwijd gekend voor zijn betrouwbare en kwalitatief hoogstaande inkjetprinters. Op PSI toont de firma twee printermodellen die zich perfect lenen voor de personalisatie van promotionele producten.

psi_20142.jpgDe eerste printer is de VersaUV LEF-20. Dit is een vlakbedprinter voor gadgets, relatiegeschenken en ander promomateriaal. Het toestel heeft een printoppervlak van 508 bij 330 mm. Het print tekst en beelden aan een zeer hoge resolutie op een grote variatie aan promotionele artikelen waaronder iPhone en tablet covers, pennen, plexiglas fotoblokken, golfballen andere voorwerpen of platen tot 10 cm hoog.

Het tweede model is de VersaCAMM VS-i. Dit is de nieuwste telg binnen de populaire VersaCAMM-reeks van gebruiksvriendelijke printers/snijplotters. Dankzij het ingebouwde snijmes worden stickers, textieltransfers en labels automatisch uitgesneden.

Unieke stuks met snijletters

Ook snijplotters worden vaak ingezet voor de personalisatie van promotionele producten. De snijplotters van Roland DG snijden tal van materialen, bijvoorbeeld vinyl, transfermateriaal, zandstraalfolie en zelfs dikkere magneetfolie. Hiermee kunnen gadgets, kledij en relatiegeschenken eenvoudig gepersonaliseerd worden.

Aandacht voor 3D-printen en frezen

Tot slot wordt er op de Roland-stand aandacht besteed aan 3D-printen en frezen met de nieuwe monoFab-reeks. De ARM-10 3D-printer maakt prototypes van nieuwe producten in een doorschijnende hars. De SRM-20 desktop freesmachine freest modellen in verschillende materialen, waaronder ABS, Acryl en modelleerwas.

Bezoek de stand van Roland DG in hal 12 voor meer informatie en een demonstratie.