Een parel van een idee

Ideeën, ideeën, ideeën... daar ontbreekt het zeker niet aan in de grootformaatprintsector, met printservicebedrijven, bureaus en grafici die er voortdurend naar streven om de grenzen van printen te verleggen. De beste ideeën en concepten ontstaan vaak op toevallige momenten buiten het werk, op café, in het park, voor tv of op het strand, wanneer je gedachten afdwalen en je je verbeelding de vrije loop laat.

Octopussen en ondernemers

Als moderne ondernemers lijken we soms wel octopussen: we hebben vaak acht armen en benen (of zelfs meer!) nodig om tegemoet te komen aan alle eisen op het gebied van financiën, verkoop, marketing, voorraadbeheer, teammanagement en logistiek. Het is dan ook geen wonder dat onze grootse ideeën voor productontwikkeling of innovatie links blijven liggen.

Hoe zorgen we er dan voor dat deze pareltjes consequent uit hun schelp worden gewrikt en in iets waardevols worden omgezet? Het is inderdaad zo dat veel van deze ideeën aanvankelijk te vergezocht lijken om een werkelijk rendement op te leveren, zowel wat tijd als geld betreft. De vrees voor mislukking, de gevolgen van gezichtsverlies of de baas die je afrekent als het misloopt, zetten vaak een rem op onze natuurlijke creativiteit en nieuwsgierigheid. De combinatie van grootformaattechnologie met uitstekende substraatcompatibiliteit en duurzame inkten biedt echter innovatieve en flexibele oplossingen waarmee printers hun ideeën snel kunnen realiseren en ze kunnen omzetten in iets tastbaars. Zo kunnen ze hoge toppen scheren.

Wanneer de ideeën écht werken

Een van de bedrijven die grote printsuccessen hebben geboekt door grootformaattechnologie in te zetten om hun ideeën in de praktijk te brengen is Code 3 Models uit Wales. Code 3 vervaardigt gegoten voertuigmodellen voor het wereldbekende merk Corgi. Het bedrijf ontdekte een manier om Corgi-modellen te volledig te bestickeren zodat ze er precies uitzien als hun tegenhangers op ware grootte - maar dan 50 keer kleiner!

code-3.jpg

Tony Graham van Code 3 beschrijft het als volgt: “Met de Roland VersaCAMM kunnen we vinyl nauwkeurig printen en snijden en aanpassen aan de contouren en welvingen van de miniatuurversie van een voertuig. We hebben deze schaalverkleiningstechnieken ondertussen al gebruikt voor klanten als The Birmingham Metro en Taxi Media. Voor deze laatste maakten we schaalmodellen van Londense taxi’s die als relatiegeschenk werden gebruikt.”

Interieur en passie

Code 3 is echter lang niet het enige bedrijf dat grootformaattechnologie gebruikt om zijn creatieve ideeën te verwezenlijken. Ook de Italiaanse interieurontwerpers Massimo Bovi en zijn vrouw Roberta maken optimaal gebruik van de flexibiliteit van grootformaatprinttechnologie. Zij gebruiken grootformaatprinters om een uitgebreid aanbod aan digitaal geprinte designartikelen en kunstprints te maken, die ze verkopen via hun website www.myarts.it.

myarts.jpg

Massimo vertelt: “We houden van de emotie, de passie en de creativiteit van interieurontwerp, en dankzij onze website en een grootformaatprinter krijgen steeds meer klanten toegang tot fantastische kunstwerken en prints die perfect bij hun interieur passen. Op onze website bieden we een brede waaier aan verfijnde kunstwerken aan, met voor ieder wat wils. Deze kunstwerken worden geprint op uiteenlopende substraten. Als onze klanten iets willen, dan gaan wij op zoek naar een manier om het te printen! Ik denk dat onze ervaring voor zich spreekt: als je geweldige ideeën koppelt aan de juiste technologie, kun je elke dag nieuwe kansen en toepassingen creëren voor jezelf en je klanten.”

Op 15 mei posten we andere interessante ideeën op onze blog.