Handige nieuwe functies in CutStudio

gs-24_gold_fish.jpgSamen met onze nieuwe snijplotter, de CAMM-1 GS-24, brachten we een nieuwe versie van de CutStudio-software uit. Deze bevat enkele handige nieuwe functies:

- geperforeerd snijden
- overlappend snijden
- snijden per lijnkleur

 

 

Wat houden de nieuwe functies in?

Gebruik geperforeerd snijden voor afgewerkte stickers

Er zijn twee manieren om prints uit te snijden. U kunt enerzijds de contouren van een afbeelding snijden. Denk hier bijvoorbeeld aan stickers waarbij u de vorm van de afbeelding uitsnijdt. U kunt deze afbeelding dan eenvoudig lospellen van het rugpapier en plakken waar u wilt. Anderzijds kunt u het materiaal waarop u print volledig doorsnijden (ook het rugpapier). Zo verkrijgt u afgewerkte stickers die u gemakkelijk kunt stapelen of uitdelen.

As u uw ontwerp importeert in CutStudio kunt u aanduiden welke lijnen geperforeerd gesneden moeten worden (ook wel kiss cut, half cut of cut through genoemd) en welke contoursnijlijnen zijn.

cutstudio_perforated_cut.jpg

In de “Cutting conditions” kan u de parameters voor deze verschillende snijlijnen ingeven. U bepaalt daar de snijkracht, de grootte van de steunbruggetjes etc.

Overlappend snijden in dikkere materialen

Als u een design wilt snijden uit een dikker materiaal dient u het verschillende keren te snijden. In de nieuwe versie van CutStudio kunt u tot 10 keer na elkaar dezelfde vorm snijden alvorens naar de volgende vorm te gaan. Zo worden uw designs heel nauwkeurig uitgesneden uit een stug of dik materiaal als magneetfolie.

cutstudio_overlap_cutting.jpg

Meerkleuren stickers snijden

Als u een sticker wil maken bestaande uit verschillende gekleurde folies, komt de functie “Cut by line colour” goed van pas. In CutStudio geeft u de stukken die u samen wil uitsnijden dezelfde kleur. Stukken die u apart wilt uitsnijden, geeft u een andere kleur.

Dan geeft u aan met welke kleur u wil starten. Als dit stuk gesneden is, laadt u een andere folie in de snijplotter en selecteert u de volgende kleur van snijlijn die u wil uitsnijden. Zo gaat u verder tot alle elementen zijn uitgesneden.

cutstudio_cut_by_line_colour.jpg

Nieuwste versie CutStudio downloaden

U vindt de laatste versie van CutStudio op startup.rolanddg.com.

 
Klik hier voor meer info over de nieuwe GS-24 snijplotter