Kleuren hernoemen

Kleuren hernoemen in VersaWorks

U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt: uw klant levert u een bestand aan en wil dat een specifieke kleur wordt geprint, bijvoorbeeld wit of zilver. Hij heeft de kleur zelf een naam gegeven. Deze komt echter niet overeen met de namen die uw printer erkent. Vervelend? Nee hoor, in VersaWorks kunt u de kleur eenvoudig hernoemen. In enkele klikken wijst u de correcte naam toe, zonder het bestand effectief te moeten openen in een grafisch pakket.

In VersaWorks - de software die Roland DG gratis bij al zijn printers levert - kunt u kleuren eenvoudig een nieuwe naam geven. Zo kunt u in enkele stappen bepalen dat alles wat uw klant bijvoorbeeld "wit" heeft genoemd, moet geprint worden in "RDG_White". Dit is de kleur die uw printer erkent als wit.

1. Speciale kleuren wit, zilver en gloss

Om deze speciale kleuren te kunnen printen, dient u ze de juiste naam te geven. U doet het met een alias:

  • Selecteer de tab [Spot Color Settings] in VersaWorks.
  • Klik op [Create New Library], geef de bibliotheek een naam naar keuze en selecteer [Alias of Special Inks].

create-new-library-en.jpeg
 

create_spot_en.jpeg


  • Klik op [Create New Spot Color].
  • Vul de naam in die uw klant aan de speciale kleur gaf , bijvoorbeeld "White" (deze dient als spotkleur gedefinieerd te zijn). Selecteer de speciale kleur waaraan u deze wil linken, bijvoorbeeld [RDG_WHITE].

newsletter_en.jpeg

2. Andere spotkleuren

Om andere kleurnamen te linken aan een bepaalde kleur, gaat u zo te werk:

  • Bij [File Format] ziet u de spotkleuren die VersaWorks herkent. In ons voorbeeld wordt de kleur "Metallic_purple" herkend. Selecteer [Convert Spot Color] en klik op de kleur.

andere_spotkl_en.jpeg
 

  • Selecteer [Edit Spot Color] en klik op [Use Color Library]. 

spot-color-list-en.jpeg
 

  • Dan selecteert u de bibliotheek waaruit u een kleur wilt toewijzen. VersaWorks omvat talrijke gekende paletten. Voorbeelden zijn de PANTONE, DIC en natuurlijk de Roland-bibliotheken. Wij selecteren de Roland Metallic Color System Library. Deze omvat een selectie van metallic kleuren die de Roland-printers kunnen printen.
  • U kiest de gewenste kleur, bijvoorbeeld "RVW-MT-13E". 
  • Nu zal VersaWorks alle elementen in de kleur "Metallic_purple" omzetten in "RVW-MT-13E".

select-spot-color-en.jpeg

Vanaf versie 4.8 van VersaWorks kunt u kleuren op deze manier hernoemen. Heeft u deze versie nog niet? Gebruik dan de gratis updater in uw software om de laatste versie te downloaden.