Kleurenbibliotheken van VersaWorks verlichten uw werk

Gebruik de bibliotheken van Roland DG als u snel speciale effecten wilt creëren. Denk hierbij aan metallic kleuren, glossy/matte highlights of texturen. Via de kleurenbibliotheken kunt u bovendien kleurenwaaiers printen die u helpen de juiste kleur te bepalen voor uw printopdracht. Zo weet u zeker dat u de kleuren aflevert die uw klant wenst.

U krijgt het softwarepakket VersaWorks gratis bij alle printers en gecombineerde printers/snijplotters van Roland DG. Via VersaWorks kunt u snel verschillende parameters instellen die het printresultaat bepalen. U kunt bijvoorbeeld het aantal prints en de grootte instellen, de printmedia selecteren en de kwaliteit bepalen. Daarnaast bevat VersaWorks een aantal kleuren- en texturenbibliotheken. Deze zijn heel handig als u speciale kleuren of effecten wilt printen. Bovendien helpen de bibliotheken u de juiste kleur te kiezen voor elke printopdracht.

Speciale effecten creëren

In VersaWorks vindt u drie bibliotheken waarmee u op een snelle manier speciale kleuren of effecten kunt creëren:
 

1. Metallic kleuren:

De ‘Metallic Color System Library’ bevat meer dan 500 metallic kleuren, waaronder goud, zilver, koper en brons. U klikt in uw ontwerpprogramma (Illustrator of CorelDRAW) simpelweg de gewenste kleuren aan om ze in uw design te verwerken. VersaWorks zorgt er dan voor dat de kleuren perfect worden afgeprint.

Natuurlijk dient u te beschikken over een toestel met metallic inkt om deze kleuren te kunnen printen. Roland DG biedt hiervoor een uitgebreid gamma aan, namelijk de VS-i-reeks, XR-640 en de BN-20.


roland_mt_color_system_library.jpg

2. Metallic patronen:

In de ‘Metallic Texture System Library’ vindt u 26 patronen die met metallic inkt worden geprint. Voorbeelden zijn golven, cirkels, sterren en bolletjes. Dankzij deze bibliotheek kunt u snel patronen creëren in glanzende, metallic kleuren. U hoeft het patroon niet zelf te ontwerpen, wat u heel wat tijd en moeite bespaart.

roland_mt_texture_system_library.jpg

3. Texturen in transparante inkt (mat of glanzend):

In de ‘Texture System Library’ zitten 50 texturen die met transparante inkt worden afgeprint. Voorbeelden zijn lijnen, vierkantjes, bloemen en bollen. Door verschillende lagen van de transparante inkt boven elkaar te printen, krijgt u een structuur die u effectief kunt voelen.

De transparante inkt is beschikbaar op de UV-toestellen van Roland DG.

roland_texture_system_library.jpg

De juiste kleur bepalen

Aangezien iedereen kleur op een andere manier beschrijft, is het van groot belang dat u een visuele referentie hebt om de correcte kleur te selecteren. Daarom biedt VersaWorks u de mogelijkheid uw eigen kleurenkaarten te printen. U print de standaard kleurenbibliotheek (Roland Color Library) en/of de metallic kleurenbibliotheek af op uw eigen printmedia en met uw eigen Roland-toestel.

Als uw klant bepaalde kleuren kiest uit uw kleurenwaaiers, weet u zeker dat uw prints de juiste kleuren zullen hebben.


mc_selector_s-1-.jpg

Bibliotheken importeren

U kunt de verschillende bibliotheken van Roland DG eenvoudig in uw ontwerpprogramma importeren. In CorelDRAW X5 zijn deze bibliotheken zelfs standaard opgenomen. Ze moeten dus niet geïmporteerd worden en zijn beschikbaar onder Venster > Kleurenpaletten > Meer paletten.

Indien u een oudere versie van CorelDRAW heeft of met Illustrator werkt, kunt u de bibliotheken importeren aan de hand van de instructies in de helpfunctie.