Maak attractieve printvoorbeelden met metallic inkt

img_metallic_sticker3.jpgWilt u reclame maken voor uw metallic printmogelijkheden, maar u weet niet goed hoe? Een eenvoudige, maar efficiënte tip is om de logo’s van uw klanten in metallic kleuren te printen. U mag er op rekenen dat ze metallic in overweging zullen nemen bij hun volgende printopdracht.

U kunt heel eenvoudig een metallic versie van een bestaand logo maken. U hoeft enkel de kleuren te vervangen door een metallic kleur uit de Metallic Color System Library van VersaWorks.

Open eerste de pdf in Adobe Acrobat Pro en klik op [Advanced] > [Print production] > [Output preview]. Nu ziet u welke spot- en proceskleuren in het logo verwerkt zijn. Indien er enkel spotkleuren gebruikt zijn, kunt u ze eenvoudig omzetten in metallic kleuren vanuit VersaWorks. Als proceskleuren gebruikt zijn, doet u een beroep op Illustrator of CorelDRAW.
 

Spotkleuren omzetten in metallic kleuren vanuit VersaWorks


- Bij [File Format] ziet u de spotkleuren die VersaWorks herkent. In ons voorbeeld worden de kleuren "PANTONE285 CVU" en “PANTONE432 CVC” herkend. Selecteer [Convert Spot Color] en klik op [Details].

File Format
 
- Klik een kleur aan, vink [Edit Spot Color] aan en klik op [Use Color Library]. 

Spot Color List
 
- Dan selecteert u de bibliotheek waaruit u een kleur wilt toewijzen, namelijk de Roland Metallic Color System Library. Deze omvat een selectie van metallic kleuren die de Roland-printers kunnen printen.

Spot Color Library

- U kiest de gewenste kleur, bijvoorbeeld "RVW-MT-10P". 
Nu zal VersaWorks alle elementen in de kleur " PANTONE285 CVU" omzetten in "RVW-MT-10P".

Select Spot Color

- Herhaal deze stappen voor de tweede kleur en klik op [OK].
In VersaWorks krijgt u tot slot volgend scherm:

Spot Color List

De kleuren van het logo zijn op deze manier omgezet in een metallic kleur.  

Vanaf versie 4.8 van VersaWorks kunt u kleuren op deze manier omzetten. Hebt u deze versie nog niet? Gebruik dan de gratis updater in uw software om de laatste versie te downloaden.