Textiel personaliseren met hittetransfers

Kledij personaliseren met digitale prints. Klaar? Start!

Er is een grote vraag naar promotietextiel, sportkledij en uniformen waarop een logo, foto, design of tekst is aangebracht. Soms gaat het om grote opdrachten, maar heel vaak worden slechts enkele stuks besteld. Dankzij de digitale printers (met ingebouwde snijfunctie) van Roland DG kunt u snel inspelen op deze vraag. Er zijn geen opstartkosten, dus zelfs de kleinste opdrachten zijn winstgevend. Bovendien heeft het aantal kleuren geen belang. Full colour kan aan dezelfde prijs als een beperkt aantal kleuren.

img_rij_textieltrans.jpg


Benodigdheden

Wat hebt u nodig om textiel te personaliseren met hittetransfers? Het belangrijkste is natuurlijk een digitale printer. Kies best voor een toestel met ingebouwde snijfunctie (de zogenaamde printers/snijplotters), zodat u de prints niet apart hoeft uit te snijden. Het printen en snijden gebeurt met zo’n combitoestel in één vloeiende beweging. De kans op fouten is beperkt en u kunt zich concentreren op andere taken terwijl de printer draait.

Daarnaast hebt u ook het geschikte printmateriaal nodig. Roland DG verkoopt verschillende soorten media voor de personalisatie van textiel. Transfer Print Soft, Textile Heat Transfer (TTRH) en SubliStop zijn enkele voorbeelden.

Bekijk ons media-aanbod

Nu nog een hittepers en u kunt aan de slag gaan. Strijken is geen optie aangezien er te weinig warmte en kracht ontwikkeld worden om de lijmlaag snel te laten hechten aan het textiel.


Stapsgewijs kledij personaliseren

  • Stel een snijlijn (CutContour) in rondom het design dat u wilt afprinten. Ga hiervoor op dezelfde manier te werk als bij stickers.
  • Stuur het design naar de printer. Kies het gewenste materiaal in de printsoftware (VersaWorks) en print af. De kleuren van de print kunnen ietwat vaal overkomen, maar worden intenser nadat ze getransfereerd zijn op het textiel.
  • Verwijder het overtollige vinyl en plaats een applicatietape over de print. De applicatietape van Roland DG is zelfklevend en zorgt ervoor dat de print perfect getransfereerd kan worden op het textiel.
  • Verwijder het rugpapier.
  • Verwarm de hittepers. Doorgaans worden prints getransfereerd bij 160°C (gedurende 16 sec.), maar op hittegevoelige materialen zoals nylon voert u best eerst een test uit.
  • Plaats het kledingstuk op de hittepers en pers het kort plat om kreuken te vermijden.
  • Positioneer de print op het kledingstuk en pers gedurende enkele seconden.
  • Verwijder de applicatietape en u bent klaar.


U merkt het, kledij personaliseren is eenvoudig en vraagt weinig investeringen.


Ga nu aan de slag

Hebt u al een printer/snijplotter van Roland DG? Dan is de personalisatie van textiel een gemakkelijke manier om extra omzet te genereren. Hebt u nog geen toestel? Contacteer dan een van onze dealers en vraag naar onze printers/snijplotters. U hebt de keuze uit verschillende modellen die met eco-solventinkten werken.

Bekijk hier onze printers met snijfunctie

Ook voor media zit u goed bij Roland DG! We hebben verschillende media voor textieltransfer in ons gamma. De applicatietape kunt u erbij bestellen.

Bekijk ons media-aanbod