Roland DG Blog
Blog_Moleskine_header_mobile

Roland DG en Moleskine-notitieboekjes combineren op creatieve wijze oude en nieuwe kunstzinnigheid.

Weinig dingen zijn mooier dan de zorgvuldig gemaakte combinatie van oude en nieuwe kunst. Daarom hebben Moleskine en Roland DG ervoor gekozen om de luxueuze notitieboekjes te decoreren met verbluffende Japanse landschapsillustraties, en deze af te drukken met onze geavanceerde Roland DG-technologie.

Moleskine is een wereldwijd merk dat het legendarische notitieboekje weer nieuw leven heeft ingeblazen. De prachtig gemaakte dagboeken van dit merk zijn in de afgelopen twee eeuwen gebruikt door kunstenaars en denkers zoals Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway en Bruce Chatwin.

Vandaag de dag verbindt het assortiment de eigenaar, zowel analoog als digitaal, met een erfgoed van kunst, literatuur en culturele en geografische verkenning. Het assortiment omvat een breed scala aan papieren objecten, slimme notitieboekjes en apps, tassen, boeken, accessoires voor reizen en digitale apparaten en tools om te schrijven.

Deze vormen een ecosysteem van tools en diensten die de visionairs uit het verleden verbinden met de makers van de toekomst. Dit alles komt tot uitdrukking in de hoge printstandaards van Moleskine die strikt worden toegepast op aangepaste edities.

Japanse creativiteit

Creativiteit is ook belangrijk. Daarom hebben wij de mode-illustrator en kunstenaar Aiko Fukuda uit Tokio gevraagd een originele draai aan het notitieboek te geven. Fukuda, geboren in Japan, studeerde af aan de Bridgewater State University in Massachusetts met een B.A. in grafisch ontwerp. Na het voltooien van haar studie keerde zij terug naar Tokio en begon zij te werken als in-house grafisch ontwerper in de industrie voor luxueuze mode.

Moleskine_Pagode_Imagine

Haar inspiratie is vintage-ontwerp en zij wordt gedreven door een nieuwsgierigheid die haar illustratieve methoden en technieken constant uitdaagt. Bijvoorbeeld experimenten met de mogelijkheden om analoge en digitale werelden te combineren.

Zij koos voor een ontwerp van een uit vijf lagen bestaande pagode, opklimmend vanuit bloeiende roze kersenbloesems met de inscriptie “Verbeelding is de oorsprong van schepping op alle gebieden” in het Japans. Wij vonden het mooi hoe dit de slogan “Imagine” van Roland DG verbeeldde. Deze gedecoreerde notitieboekjes symboliseren hoe creativiteit en verbeelding kunnen opgaan in een wereld van mogelijkheden en hoe deze - net zoals haar geïllustreerde pagode en kersenbloesems - als inspiratie kunnen dienen om gedachten, ideeën en nieuwe verhalen vast te leggen.

De illustraties van Fukuda zijn afgedrukt op de covers met gebruik van de printer VersaUV LEF-200 UV van Roland DG, een veelzijdige oplossing voor rechtstreeks printen op objecten waarmee een breed scala aan items kan worden gepersonaliseerd. Deze veelzijdige printer past in elke studio, op elke werkplek en in elke winkelomgeving, en met deze oplossing kan rechtstreeks op vrijwel elk item worden geprint, bijvoorbeeld hoesjes voor smartphones, geschenken, gadgets, schrijfwaren, industriële componenten en elektronische apparaten, met een ongelooflijk detail en verbluffende kleuren. Een snelle productie is mogelijk met het geavanceerde UV-LED-uithardingssysteem, ook omdat 40 specifieke media-instellingen kunnen worden opgeslagen en opgeroepen.

Verbeelding transformeren tot realiteit

De notitieboekjes werden gratis uitgedeeld aan meer dan 60 internationale economische journalisten die wij ontmoetten op de FESPA 2018 – Europa’s grootste gespecialiseerde beurs voor zeefdrukken, digitaal printen en textiel bedrukken die meer dan 700 exposanten aantrekt. Wij wilden iets unieks delen met diegenen die de tijd namen onze persconferentie bij te wonen of onze stand te bezoeken.

Persconferentie_FESPA2018

Deze samenwerking volgt op het eerdere partnerschap tussen Moleskine en Fukuda op een handelsbeurs in Tokio. Unieke ontwerpen getekend door Fukuda met gebruik van de “Smart Writing Set” van Moleskine werden afgedrukt op covers van Moleskine-notitieboekjes met behulp van de VersaUV LEF-12i UV-vlakbedprintervan Roland DG. Deze werden vervolgens gratis uitgedeeld aan bezoekers.

Persconferentie_Fispa2018_Molenskine2


Ga voor meer illustraties en informatie over Aiko Fukuda naar
www.aikofukuda.com.
Kom meer te weten over onze UV printers en snijplotters via www.rolanddg.be/producten/printers/versauv.
Ontdek het volledige assortiment van Moleskine op www.moleskine.nl.