Roland DG Blog
printen op metalen flessen

Verschillende manieren om metalen substraten en objecten aan te passen

De idee dat vinyl wraps en stickers de enige manier waren om metalen substraten en objecten aan te passen, is al lang verleden tijd. Dankzij innovatieve ontwikkelingen in de beeldvormingstechnologie hebben ontwerpers en grafische bedrijven de keuze uit verschillende systemen en afwerkingen. Van VersaUV flatbeds tot Texart dye-sublimatieprinters tot MPX-95 impact printers, er is altijd een Roland apparaat beschikbaar om de perfecte personalisatie te maken op materialen die voordien als delicaat werden bestempeld. Hier zijn slechts enkele van de mogelijkheden - wat zou u printen?


Ga voor traditioneel of futuristisch

Moderniseren van retro metalen dozen

Personaliseer de retro-look van metalen broodtrommels met een Roland VersaUV S-serie flatbedprinter, die in staat is om unieke ontwerpen af te drukken op producten tot 200 mm hoog. De technologie is ook perfect geschikt voor de verpakkingssector, die in het oog springende blikken creëert.

Verander gewone artikelen in buitengewone geschenken

Visitekaarthouders, USB-sticks en dog tags zijn slechts enkele van de duizenden geschenkartikelen die u met metaal kunt moderniseren. Met behulp van Roland's gamma van desktop- en grootformaat UV-flatbedapparaten kunt u uw serviceportfolio omvormen door gepersonaliseerde afbeeldingen rechtstreeks op metalen artikelen af te drukken.

Het RotaPrint-accessoire helpt u cilindervormige voorwerpen tot leven te brengen

Het Roland VersaUV LEF-printerassortiment is perfect voor verpakkingsprototypes en op maat gemaakte producten, en met een RotaPrint-accessoire kunt u zelfs afdrukken op cilindervormige artikelen zoals sportflessen en blikjes - beide bloeiende markten.

Ontdek honderden UV-printideeën in onze nieuwste gids voor direct UV-printen. Download vandaag nog uw gratis exemplaar.


Dye-sublimatie en ChromaLuxe: perfect voor kunstenaars

Chromaluxe metalen panelen zijn ideaal voor kunst die is afgedrukt met Texart

Voor grotere toepassingen en bedrijven met een artistieke aanpak zijn Roland Texart dye-sublimatieprinters technologische hoogstandjes. Print foto's en kunstwerken op Texart, breng ze over op Chromaluxe metalen panelen en creëer zo perfecte kunstwerken die klaar zijn om op te hangen. Met een parelmoerachtige afwerking en levendige kleuren zullen uw fotografische beelden echt opvallen.


Maak indruk met MPX

Personalisatie voegt nog meer waarde toe aan luxe geschenken

Om snel en eenvoudig een traditionele afwerking te produceren, kiest u voor moderne technologie. Met de Roland Metaza MPX-95 impactprinter kunt u zilver, goud, platina en andere luxe metalen graveren met tekst, monogrammen, aangepaste ontwerpen en zelfs nauwkeurige foto's. Producten zoals heupflessen, sieraden en Zwitserse legermessen, met een persoonlijke boodschap voor de ontvanger, zijn waardevolle voorwerpen die een leven lang bewaard worden.

Roland biedt een ruime keuze aan grafische aanpassingsmiddelen om uw bedrijf in staat te stellen een breed scala aan materialen en voorwerpen - waaronder metaal - te bewerken. Voeg gepersonaliseerde metalen bewegwijzering, sieraden, geschenken en souvenirs toe aan uw portfolio en u creëert meteen toegevoegde waarde.


Hoe weet u welke technologie geschikt is voor u?

Een gesprek met een creatieve consultant van Roland en een demonstratie van de machines is de beste manier om te ontdekken welke Roland technologie u nodig heeft om te printen of te graveren op metaal.

Breng uw testbestanden mee voor een gratis en vrijblijvende demonstratie in een Roland print-showroom bij u in de buurt. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe de technologie van Roland u geld kan opleveren.

We hebben twee essentiële gidsen voor iedereen die meer wil weten over dye-sublimatie en UV-printing. Download vandaag nog uw gratis exemplaren: