Roland DG Blog
Wild Format: Breng uw bedrijf naar een hoger niveau met breedformaat mogelijkheden

Wild Format: Breng uw bedrijf naar een hoger niveau met breedformaat mogelijkheden

Voelt het aan alsof u vastzit in routines? Laat u inspireren door de wereld van zakelijke mogelijkheden die breedformaat printen biedt - of 'wild format print' zoals het misschien wel bekend zou moeten zijn! In deze Wild Format guide zijn er tientallen ideeën en toepassingen om u aan het denken te zetten over waar u met uw bedrijf naartoe kunt.

De Wild Format Guides worden mogelijk gemaakt door een groep fabrikanten die samenwerken met Digital Dots en Roland DG is er één van.

 

Nieuwe kansen voor breedformaat
Uittreksel uit het volledige Wild Format-rapport van Digital Dots

Vroeg in het jaar zijn velen op zoek naar nieuwe mogelijkheden in hun privé- en beroepsleven. Dat is de aard van mensen. Met digitaal drukwerk hebben creatieve mensen, contenteigenaren en kleine of lokale bedrijven krachtige tools in handen om hun ideeën om te zetten in winstgevende producten.

Omdat digitaal drukken geen drukvormen vereist, is kosteneffectieve productie van kleine oplages, sterk gepersonaliseerd of op maat gemaakt drukwerk mogelijk voor vrijwel iedereen, waar dan ook. Neem gewoon contact op met een digitale drukkerij bij u in de buurt om de mogelijkheden te zien! De huidige inkten zijn zeer veelzijdig, zodat u digitaal kunt printen op vrijwel elk oppervlak, zelfs op substraten zoals glas, aluminium of steen. De mogelijkheden zijn zowel inspirerend als vrijwel onbeperkt, vandaar dat "Wild Format printing" precies de juiste term is om de veelheid aan mogelijkheden van digitaal drukken te illustreren.

Rechtstreeks op baksteen of steen afdrukken is mogelijk met behulp van Roland UV-printers

Terwijl met analoge druktechnologie meestal een paar dagen nodig zijn om uw werk af te leveren, kan een digitale print letterlijk binnen enkele uren na de overdracht van de gegevens naar de drukkerij beschikbaar zijn. Sommige inkten worden geleverd met een certificaat voor gebruik in kinderdagverblijven, ziekenhuizen en bejaardentehuizen, wat professionals een hele nieuwe wereld biedt op het gebied van interieurdecoratie.

 

Wordt verwacht in een winkel bij u in de buurt

Veel kleine ondernemingen kunnen op lokaal niveau moeilijk concurreren met grote multinationals. Grote online retailers leveren consumentengoederen en zelfs voedsel tot aan de deur van de klant. Hotels en restaurants worden onderdeel van ketens of franchises, omdat een sterk internationaal merk het voor hen gemakkelijker maakt om een mainstream publiek aan te trekken. Lokale bedrijven hebben weinig kans om tegen deze schaalvoordelen en aandacht op te komen.

Digitaal etiketten printen met behulp van Roland print- en snijmachines

Tenzij ze natuurlijk unieke producten en/of ervaringen kunnen aanbieden die elders niet te vinden zijn. Gelukkig is er digitaal drukken om hen daarbij te begeleiden: Waarom zou je kleurloze producten tegen een lage marge verkopen, als je een lokaal product kunt aanbieden aan een milieubewust publiek? Digitaal bedrukte etiketten zijn zelfs online beschikbaar om de verpakking van het product net zo aantrekkelijk te maken als elk groot merk.

U kunt zelfs uw eigen etiketten afdrukken op een desktop apparaat zoals de VersaSTUDIO BN-20 printer/snijplotter van Roland. Na de creatie van hun eigen niche, kunnen lokale winkels besluiten om zelf internationaal te gaan en hun unieke producten online aan te bieden. Natuurlijk is digitaal printen beschikbaar om professioneel briefpapier, catalogi en promotiemateriaal zoals flyers te leveren voor distributie op een lokale beurs.

De Roland desktop VersaSTUDIO BN-20 printer snijplotter BN-20 is een fantastische oplossing voor zij die de wereld van het digitaal printen willen betreden

Hebben we al gezegd dat een winkel-, vakantie- of eetervaring superlokaal kan worden gemaakt met behulp van digitaal drukwerk? Terwijl franchises op een sterk gestandaardiseerde omgeving vertrouwen, kunnen onafhankelijke bedrijven plaatsen en producten creëren die herinnerd worden, omdat bijna elk denkbaar oppervlak kan worden versierd met digitale print, en tegen een redelijke prijs: Waarom niet het uiterlijk van een restaurant of hotel veranderen met de seizoenen? Een paar nieuwe kussens of gordijnen, een nieuw tapijt, een ander behang in de lobby..... het is allemaal gemakkelijk met uw unieke ontwerp bij een lokale drukkerij te personaliseren, tegen zeer redelijke prijzen.

Nieuwe kussens en een vleugje kleur kunnen het uiterlijk van een café of hotellobby direct veranderen

Wild Format digitale print kan zelfs helpen om geheel nieuwe lokale of gepersonaliseerde producten te maken. Waarom niet een paraplu of tas digitaal bedrukken met een plattegrond en verkopen in een winkelcentrum of het VVV-kantoor? Beurzen en markten bieden ook volop mogelijkheden om geschenken te verkopen zoals kopjes, borden of houten speelgoed, zelfs meubels, versierd met unieke ontwerpen van lokale kunstenaars of traditionele lokale decoratie.

Roland stelt voor digitaal af te drukken op lederen handtassen

Alle aandacht gaat naar de ontwerper

Met alle mogelijkheden die digitaal printen biedt, wordt de ontwerper het ankerpunt van een hele waardeketen. Zonder een uniek ontwerp is er geen merk, geen aparte ruimte, en is er zelfs helemaal geen product. Naarmate hun belang in de productontwikkeling toeneemt, neemt ook hun verantwoordelijkheid toe: een ontwerper moet niet alleen een patroon kunnen bieden, maar ook de klant helpen het ontwerp in producten om te zetten, waarbij het productontwerp effectief wordt gerespecteerd. Om dit te kunnen doen, zal de ontwerper zichzelf op de hoogte moeten stellen van de nieuwste digitale druktechnologie van Wild Format. Een lokale digitale drukkerij met ambitie is de ideale partner voor een vooruitstrevende ontwerper en kan een wederzijds voordelige relatie op gang brengen.

Terwijl een ontwerper meestal exclusief toegang tot de klant heeft, kan hij ook gebruik maken van digitaal printen voor zijn projecten. Een fotograaf kan op verzoek fotoboeken van hoge kwaliteit leveren van familie- en lokale evenementen. Een schilder kan ervoor kiezen om betaalbare kunstdrukken of beperkte oplages van zijn of haar schilderijen aan te bieden, in plaats van ze slechts aan één rijke klant te verkopen. Digitale technologie bevrijdt de textielontwerper van de grenzen van het traditionele rotatiezeefdrukproces: het is nu mogelijk om stap- en herhalingspatronen toe te passen voor elk patroon of motief dat u maar kunt bedenken. Een ontwerper kan nu ook een digitaal bedrukt textiel of zelfs een eigen kledinglijn gaan verkopen, waardoor hij een veel groter percentage van de waardeketen voor zichzelf opeist.

Een schilder kan ervoor kiezen om betaalbare kunstdrukken of beperkte oplages van zijn of haar schilderijen aan te bieden, in plaats van ze slechts aan één rijke klant te verkopen.

Een dichter of schrijver heeft niet meer per se een uitgeverij nodig, omdat het digitaal drukken van werken in kleine oplages of op aanvraag perfect mogelijk is met digitaal drukken. Hetzelfde geldt zelfs voor een lokale krant, die de lezers op maat gemaakte versies van het gedrukte product kan aanbieden in overeenstemming met hun eigen voorkeuren: een uitgebreide sportrubriek voor de heer Jansen, de lokale politieke rubriek voor mevrouw Pieters, terwijl de kinderen een goed overzicht krijgen van de lokale culturele evenementen.

 

Veel vermogen vraagt ook veel verantwoordelijkheid

De veelzijdigheid van Wild Format-drukwerk zal onvermijdelijk alle betrokken partijen in een enorm onbekend gebied brengen. Daarom moet elk project zo gestructureerd worden dat het een afspiegeling is van het budget en de verantwoordelijkheid, maar ook wie verantwoordelijk is voor de integriteit van de gegevens en het leveren van het juiste bestand aan de drukkerij. Op basis van de vele digitaal gedrukte producten, wordt gedegen kennis van de certificeringen en de daarmee samenhangende regelgeving een must. In de meeste westerse rechtsgebieden wordt de verkoper verantwoordelijk gehouden als het product niet voldoet aan de lokale gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Een nauwe samenwerking met de digitale drukkerij zal helpen de juiste technologie en inkt te gebruiken.

Lees hier het volledige Wild Format rapport.

 

Meer informatie

Desktopapparaten zoals de Roland VersaStudio BN-20 maken het printen en snijden van uw eigen labels eenvoudig, maar dat is nog niet alles: dit veelzijdige desktopsysteem kan ook T-shirt graphics, posters, stickers en meer creëren, perfect om uw bedrijf nieuw leven in te blazen.


Foto van modern kleurrijk interieurbeeld met dank aan