Roland DG Blog
Race teams geven vol gas met Roland printers

Race teams geven plankgas met Roland printers

"Hier staan we niet stil. Dat is niet mogelijk." Zo luidt de beschrijving van de werkplek van Joe McNamara, Head of Paint and Graphics bij het Renault Sport Formula 1™ Team. Het team werkt aan Grand Prix-evenementen over de hele wereld en produceert voertuiggraphics op zijn Roland TrueVIS VG-640.

Het team werkt aan Grand Prix-evenementen over de hele wereld en produceert voertuiggraphics op zijn Roland TrueVIS

De Renault heeft 30 exemplaren van elke sticker - ongeveer 1.400 per race - zodat ze onmiddellijk kunnen worden vervangen als ze beschadigd raken op het circuit. "Dit wordt 'met militaire precisie' afgehandeld", zegt Joe: "80 procent van de stickers zijn sponsormerken, dus ze moeten direct weer op het circuit zichtbaar zijn."

Joe McNamara Renault F1 De Renault is onderweg met 30 exemplaren van elke sticker

Al deze snelheid en nauwkeurigheid vereisen een printer met dezelfde attributen, vandaar de Roland TrueVIS VG-640, evenals een Roland CAMM-1 GX-500 vinylplotter en vier Roland MDX-540 freesmachines die tot 24 uur per dag, zeven dagen per week 3D onderdelen produceren.

Elke Roland-machine die we gebruiken is enorm betrouwbaar, aldus Joe McNamara van Renault F1

"Elke Roland machine die we gebruiken is enorm betrouwbaar", zegt Joe. "De VG-640 is snel, nauwkeurig, eenvoudig te bedienen en eenvoudig te reinigen en de vier MDX-machines zijn gewoonweg niet stuk te krijgen.” 

Laat u inspireren door de snelle wereld van Renault Sport Formule 1, lees het volledige verhaal.

Roland is sinds 2005 de Print Service Provider van MotoGP

Roland is sinds 2005 ook de leverancier van MotoGP™, waarbij het team vertrouwt op zijn twee Roland TrueVIS VG-540-printer/snijplotters  en drie Roland SOLJET EJ-640 printers  om alles te maken wat nodig is voor elke race. Dit omvat lange runs van reclameboodschappen langs het circuit, graphics voor het winnaarspodium, bewegwijzering in de perszaal en nog veel meer.

Race teams geven vol gas met Roland printers

Net als bij Renault is snelheid cruciaal voor MotoGP. "Het is voor ons essentieel dat we beschikken over printapparatuur die altijd printklaar is," zegt Jordi Puig, Production Manager. Meer informatie over MotoGP vindt u in de Roland galerij.

Michael Boote bij Rage Designs print logo's voor enkele van de grootste namen in de autosport

Michael Boote bij Rage Designs doet helemaal niet luchtig als het gaat om het printen en snijden van stickers met sponsorlogo's voor enkele van de grootste namen in de motorsport - voor racers, teams, merken en sponsors. Race Designs biedt alles aan van handgeschilderde helmontwerpen tot volledige grafische kits geproduceerd op een Roland eco-solvent geïntegreerde printer/snijplotter, en keert nu terug naar zijn wortels: het aanbieden van aangepaste producten aan motorsportfans.

Race Designs maakt gepersonaliseerde producten voor motorsportfans

"We produceren exclusief werk voor beroemde raceteams, maar ik wil ook werken voor racefans, de man in de straat, zeg maar," zegt Michael. "Dankzij de Roland printer/snijplotter kunnen we daar meer van doen - echt opnieuw in contact komen met de fans.Lees hun verhaal

 

 

Klik hier voor meer informatie als u zich aangesproken voelt door voertuiggraphics en het wrappen van voertuigen.

 

TrueVIS Printer/Snijplotters van Roland DG krijgen hoogste score van Buyers Lab

 

TRUEVIS KAAPT DE HOOGSTE ONDERSCHEIDING WEG!

Roland TrueVIS Printer/Snijplotters zijn bekroond met de hoogste onderscheidingen van het prestigieuze Keypoint Intelligence's Buyers Lab (BLI) - 's werelds grootste onafhankelijke leverancier van tests en analyses voor de document imaging industrie.

 

DOWNLOAD HET VOLLEDIGE VERSLAG OP TRUEVIS! 

 

 Zowel de TrueVIS VG-640 als de VG-540 hebben over de hele lijn zeer goede cijfers behaald voor beeldkwaliteit, snelheid en de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de meegeleverde Roland VersaWorks Dual RIP software. Lees meer over waarom deze printers prijswinnaars zijn! Download hier het volledige verslag.