The Print Hive zorgt voor dolle decoratie met de Roland EJ-DECO

The Print Hive   |   Weston-super-Mare, VK

Abstract patroon in blauw, zwart, roze, geel en goud op de EJ-640 DECO-printer

De nieuwe EJ-640 DECO van Roland, ontworpen voor de decoratiemarkt, voldoet aan de vraag naar milieuvriendelijk en hoogwaardig behang bij The Print Hive.

The Print Hive kan met de installatie van een Roland EJ-640 DECO, een speciale printoplossing voor de bloeiende markt van interieurdecoratie, voldoen aan de toenemende vraag op twee belangrijke gebieden - duurzame graphics en aangepaste interieurs - zonder in te boeten aan snelheid, kwaliteit of betaalbaarheid

Chaz Dobson, directeur van The Print Hive, zegt dat hij zich aangetrokken voelde tot de EJ-640 DECO toen deze begin 2020 werd gelanceerd. Acht jaar geleden begon The Print Hive in een logeerkamer met een Roland printer/snijplotter. Nu werken ze vanuit een ruimte van 280 m² in Weston-super-Mare. Zo'n 90 procent van de productie is voor de handel - signmakers, designbureaus en interieurontwerpers - met individuele opdrachten voor producten als visitekaartjes en flyers, die de overige tien procent uitmaken. Daarnaast runt The Print Hive House of Walls, een e-commerce site voor gepersonaliseerde, geprinte interieurdecoratie.

The Print Hive print meerkleurige interieurdecoratie met behulp van de Roland EJ DECO-printer 

“We werken aan veel mooie projecten en onze klanten zijn meer als collega's voor ons”, aldus Chaz. “Hun eisen veranderen in de loop van de tijd, dus we moeten onze apparatuur voortdurend upgraden.”

The Print Hive gebruikt al enkele jaren een SOLJET XR-640 printer/snijplotter met witte inkt, naast een printer met inkt op basis van latex. Toen de EJ-640 DECO werd uitgebracht, kozen Chaz en het team ervoor om over te stappen van latex naar de watergebaseerde technologie.

Geprint roze behang met gele bananen die uit Roland EJ DECO-printer komen

“Het latexinktsysteem paste destijds bij ons, maar nu, met name voor interieurtoepassingen, geven we de voorkeur aan de Roland EJ-640 DECO”, zegt hij.

Chaz werd in het bijzonder aangetrokken door de milieu- en gezondheidsvoordelen van de EJ-640 DECO-inkten op waterbasis. De gespecialiseerde formulering heeft een A+ AgBB-luchtclassificatie behaald, voldoet aan de EN15102-normen en heeft het OEKO-TEX ECO PASSPORT-keurmerk gekregen - alle certificeringen bewijzen de lage impact ervan.

Herhaalde ananaspatronen op de EJ-640 DECO-printer printen

“Onze klanten zijn milieubewuster en evalueren een product tijdens de gehele levensduur. De DECO op waterbasis heeft een groen imago dat andere printers niet hebben.

“Het proces is ook sneller en omdat er geen sprake is van drogen of outgassing, kunnen we de prints meteen verwerken. Onze klanten willen ook high-end producten. De DECO is van zeer hoge kwaliteit, met meer levendige, felle kleuren in vergelijking met het latexsysteem.”

Abstract patroon van levendig geprint goud, zwart, roze en blauw op de Roland EJ DECO   

Chaz voegt eraan toe dat het belangrijk was dat elke nieuwe investering in apparatuur zou passen in de bestaande workflow. De EJ-640 DECO is ontworpen voor rollen behang in standaardafmetingen, wat The Print Hive en House of Walls helpt om te voldoen aan de vraag naar aangepaste interieurs.

“De commerciële markt, bijvoorbeeld kantoren en makelaars, is nog steeds sterk, maar de interieurdecoratiemarkt wordt zeker groter”, zegt hij. “Mensen willen gepersonaliseerde producten voor hun huis, of dat nu behang, doek of kussenhoezen zijn - en met de Roland EJ-640 DECO kunnen we dit allemaal aanbieden.”

Twee rollen patroonbehang geprint op de Roland EJ-640 DECO-printer

 

Bovendien heeft The Print Hive vastgesteld dat de inktzakken met grote capaciteit voor de EJ-640 DECO goedkoper in gebruik zijn dan de inkt voor het vorige systeem. Dit is een belangrijke overweging, vooral nu bedrijven zich herstellen van de impact van COVID-19.

“In april 2020 daalde onze omzet met 60%”, zegt Chaz. “In mei kwam het weer op gang, meer nog in juni, mede dankzij orders voor vloergraphics en veiligheidsborden. Door de nieuwe DECO naast de eco-solvent SOLJET te gebruiken, kunnen we elke bestelling aannemen. We kunnen zowat alles leveren.”

Bezoek de website van The Print Hive voor meer informatie en ontdek tientallen andere decoratieve toepassingen met de EJ-640 Decoratieprinter.